Täytettyä kuhaa, muhennettua mustajuurta ja salaatin sydämiä

Kokonaisena täytettyä kuhaa

  • 1 kokonainen suomustettu kuha (noin 1,2 kg)
  • 300 - 500 g lehtipinaattia
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottia
  • tilkka valkoviiniä

Ryöppää pinaatti, jäähdytä.

Purista pinaatti kuivaksi.

Suikaloi purjo julienne-mittaiseksi (tulitikun pituinen ja paksuinen).

Hienonna pinaatti.

Freesaa pinaatti ja purjo miedossa lämmössä voissa.

Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä kaikki mausteet.

Avaa kuha selkäpuolelta aloittaen niskasta selkärankaa myötäillen pyrstöä kohti.

Poista ruodot ja sisälmykset niin, että kala jää mahapuolelta ehjäksi.

Huuhdo kylmällä vedellä puhtaaksi.

Hiero sisäpuolelle suolaa ja valkopippuria, anna maustua noin 5 minuuttia.

Täytä pinaatti-purjotäytteellä ja asettele uunivuokaan uivaan asentoon.

Lisää vuokaan tilkka valkoviiniä.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Muhennettua mustajuurta

  • 2-4 kpl mustajuurta (yhteensä noin 300 g)
  • 1 kpl salottisipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • 1 rkl valkoviiniä

Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, laita kylmään veteen.

Hienonna sipuli.

Leikkaa mustajuuri viipaleiksi.

Freesaa sipuli ja mustajuuri voissa, lisää kerma ja hauduta kypsäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla ja juuri ennen tarjoilua valkoviinillä.

Salaatin sydämiä

  • 4 kpl lehtisalaatinsydämiä
  • Kastike:
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/3 tl valkopipuria
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa

Sekoita sinappi ja mausteet, lisää etikka ja lisää viimeisenä öljy.

Sekoita, mutta älä emulgoi.

Nosta kuha tarjoiluvadille. Tarjoile mustajuurimuhennos ja salaatti kuhan kanssa.

Työvaiheet:

1. valmista täyte

2. avaa kuha ja mausta

3. täytä kuha ja laita uuniin

4. valmista mustajuurimuhennos

5. valmista salaatti

6. tarjoile

Lue myös:

    Uusimmat