Kokonaisena täytettyä kuhaa
- 1 kokonainen suomustettu kuha (noin 1,2 kg)
- 300 - 500 g lehtipinaattia
- 1 purjon valkoinen osa
- 1 sitruuna
- 50 g voita
- suolaa
- valkopippuria
- 1/4 tl raastettua muskottia
- tilkka valkoviiniä
Ryöppää pinaatti, jäähdytä.
Purista pinaatti kuivaksi.
Suikaloi purjo julienne-mittaiseksi (tulitikun pituinen ja paksuinen).
Hienonna pinaatti.
Freesaa pinaatti ja purjo miedossa lämmössä voissa.
Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä kaikki mausteet.
Avaa kuha selkäpuolelta aloittaen niskasta selkärankaa myötäillen pyrstöä kohti.
Poista ruodot ja sisälmykset niin, että kala jää mahapuolelta ehjäksi.
Huuhdo kylmällä vedellä puhtaaksi.
Hiero sisäpuolelle suolaa ja valkopippuria, anna maustua noin 5 minuuttia.
Täytä pinaatti-purjotäytteellä ja asettele uunivuokaan uivaan asentoon.
Lisää vuokaan tilkka valkoviiniä.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.