Olen kolmekymppinen, käytän t-paitaa ja farkkuja – mitä sanoo stylisti?

Aina sanotaan, että jokaisen naisen kaapista pitäisi löytyä pikkumusta. Stylisti Pauliina Lindsberg on samaa mieltä.

Täytän 30. Käytän töissä t-paitaa ja farkkuja. On aika selvittää, mitä stylisti on moisesta mieltä.

Stylisti Pauliina Lindsberg myöntää, että asu on hyvin rento, ja se voisi olla siistimpikin. Tyylin viilaaminen tai muuttaminen stylistin avulla vaatii kuitenkin pidempää keskustelua.

– Kun lähdetään muuttamaan tai hakemaan ihmisen tyyliä, keskustelemme paljon siitä, mitä hän tekee päivällä. Työhön (farkut ja paita -)asu voi olla hyvä. 

Jos työssä pyöritään koko päivä erilaisissa tilaisuuksissa, mekko ja korkokengät eivät siis välttämättä ole kätevin asukokonaisuus.

Must-asuste onkin huivi!

Aina sanotaan, että jokaisen naisen kaapista pitäisi löytyä pikkumusta. Lindsberg on samaa mieltä.

– Tiedän, että se kuulostaa todella kornilta, mutta se pelastaa niin monta tilannetta. Pikkumustan ei ole pakko olla musta tai pieni. Kunhan kaapissa on yksi mekko, joka on niin simppeli, että sen voi korustaa juhlavaksi, Lindsberg neuvoo.

– Pikkumustan voi pukea korkokenkien tai ballerinojen kanssa, yhdistää neuletakkiin tai lähteä juhliin. Voit tehdä sillä mitä tahansa.

Kaapissa pitäisi olla myös yksi hyvin istuva jakku, vaikkei jakkua käyttäisi usein. Hätätilanteen sattuessa istuvaa jakkua ei kuitenkaan löydä nopeasti, joten on hyvä varautua ajoissa.

Myös hyvin istuvat farkut ja siisti, hyvälaatuinen neule kuuluvat perusvaatekaappiin.

– Ne ovat todella simppelejä vaatteita, joita jokaisella on oltava.

Siis jokaiselle samat vaatteet: hyvä neule, hyvä jakku. Eikö se ole vähän tylsää?

– Ei. Voit lisätä perusvaatteisiin omaa pukeutumistasi. Jos olet hattuihminen, voit käyttää kaiken kanssa hattua. Voit käyttää korua, huivia, makeita korkokenkiä tai lenkkareita. Perusvaate on puhdas taulu, jolla voit ilmentää omaa tyyliä, mikä se sitten onkaan, Lindsberg neuvoo.

– Usein puhun sen puolesta, että ihmisellä pitäisi olla hyvälaatuinen perusvaatekaappi. Jos sitten nahkatakki on muotia, lisäät perusvaatteisiin nahkatakin. Tuot mukaan sesongin trendejä, mutta sinun ei missään nimessä tarvitse uusia koko vaatekaappia. Se on ekologista ja kukkaroystävällisempää.

Must-asuste on hyvälaatuinen huivi, joka pelastaa erikoisissakin tilanteissa.

– Minulla on aina laukussa yksi huivi ihan sitä varten, että jos sotken jotakin paidalle, voin laittaa sen kaulaan. Tai jos olen jossakin ulkona, voin istua sen päällä. Huivilla voi tehdä mitä vain.


Lue myös:

    Uusimmat