Mainos

Täyssähköinen kansanauto: e-Golf kulkee jopa 300 kilometriä yhdellä latauksella

Volkswagen esitteli täyssähköisen e-Golfin Los Angelesin autonäyttelyssä. Autolla pääsee valmistajan mukaan jopa 300 kilometriä latauksella.

Sähkö-Golfin akku voidaan ladata CCS-pikalatauspistoketta käyttäen tunnissa 80 prosenttiin saakka. Mikäli lataus tapahtuu kotilatauspistokkeesta, latautuu akku täyteen hiukan alle kuudessa tunnissa.

Sähkömoottori kehittää nyt 100 kilowattia, mikä on 15 kilowattia enemmän kuin edeltävässä e-Golfissa. Samaan aikaan sähkömoottorin maksimivääntö on kasvanut 270 newtonmetristä 290:een. NEDC-syklin mukaisesti mitattuna yhdistetty sähkönkulutus on 12,7 kilowattituntia sadalla kilometrillä.

Volkswagenin mukaan oikealla ajotavalla ja hillityllä ilmastoinnin käytöllä autolla pääsee jopa 300 kilometriä yhdellä latauksella.

Neliovinen e-Golf kiihtyy nollasta sataan 9,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 150 kilometriä tunnissa.

Volkswagen esitteli uuden Golfin vain muutama viikko sitten Berliinissä, Saksassa. Uudessa Golfissa esitellyt toiminnallisuudet, kuten esimerkiksi led-valot edessä ja takana sekä digitaalinen mittaristo ovat saatavissa myös uuteen e-Golfiin. 

Sähkö-Golfia tullaan valmistamaan sekä Dresdenin- että Wolfsburgin-tehtailla Saksassa. Suomeen ensimmäiset autot saapuvat alkukesästä. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lähde: Volkswagen

***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.