Kaupan hyllyllä moni valitsee ostoskoriinsa mieluummin rasvatonta kuin täysmaitoa. Tuoreen tutkimuksen mukaan rasvattomat maitotuotteet eivät kuitenkaan ole täysrasvaisia tuotteita yhtään sen parempia – jopa päinvastoin.
Videolla ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kiistää väitteen, jonka mukaan maitotuotteet aiheuttaisivat kehoon matala-asteista tulehdusta.
Rasvattomia jogurtteja, kevytjuustoja ja rasvatonta maitoa. Ajatus rasvan epäterveellisyydestä on väite, joka kummittelee monen mielessä edelleen vahvana. Geenitutkijat haluavat nyt tuoreella tutkimuksellaan kumota tämän yleisen uskomuksen.
Yhdysvaltalaistutkimuksessa tultiin nimittäin siihen tulokseen, että tyydyttynyttä rasvaa sisältävät maitotuotteet eivät ole läheskään niin haitallisia, kuin olemme tähän asti uskoneet.
Positiiviisia vaikutuksia myös kolesterolille
Yhdysvaltalaisen Texas School of Public Health -yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan tyydyttyneitä rasvoja sisältävien maitotuotteiden käyttö ei ole yhteydessä sydän- ja verisuonitauteihin. Tutkijat tulivat tähän tulokseen seuraamalla lähes 3000 yli 65-vuotiasta amerikkalaista ja heidän rasvan käyttöään 22 vuoden aikajaksolla.
Seurantatutkimuksessa mitattiin säännöllisin väliajoin henkilöiden veren rasvahappotasoja, jotka kertovat sydän- ja verisuonien sekä aivohalvauksen riskeistä.

