Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Täydellisen pizzan ohjeet yllättävät – täytteet pitäisikin laittaa näin!

Julkaistu 07.03.2014 13:53(Päivitetty 07.03.2014 15:41)

Tiesitkö sinä, että täydellisen rapea ja mehevä pizza syntyy useimmiten niin, että juusto laitetaan täytteiden alle ja tomaattikastike päälle?

Täydellinen pizza syntyy laadukkaista raaka-aineista, käteviä apuvälineitä hyödyntäen ja oikeanlaista täytejärjestystä noudattaen. Italialaiset huippukokit noudattavatkin pizzaohjeissaan muutamaa oleellista perussääntöä: Taikinaa pitää kohottaa tarpeeksi kauan ja täytteet laitetaan pizzaan juuri toisin päin kuin monet kotikokit ovat tottuneet ne laittamaan.

Näin syntyy täydellinen pizza:

1. Pizzataikinalle pitkä kohotus

Täydellinen pizzataikina vaatii pitkän kohotusajan. Parhaissa ravintoloissa pizzataikinan annetaan muhia jääkaapissa jopa useamman päivän ennen käyttöä, kunnes se otetaan huoneenlämpöön nousemaan. Anna pizzataikinan olla jääkaapissa edes yön yli, jolloin saat varmasti täydellistä pizzaa.

2. Rapea pohja pizzakivellä

Rapea kuori ja pohja antavat pizzalle miellyttävää tekstuuria, ja se pitää pizzan täytteineen myös paremmin kasassa. Kotona saat rapean pizzapohjan pienellä vaivalla, kun ostat apuvälineeksesi pizzakiven. Korkeassa lämpötilassa pizzakivi tekee pohjasta herkullisen rapeaa ja maukkaampaa.

3. Juusto laitetaankin täytteiden alle

Suomalaiset valmistavat yleensä pizzansa levittämällä pohjan päälle ensin tomaattikastiketta, sitten täytteitä ja lopuksi juustoa. Monet huippukokit ovat kuitenkin sitä mieltä, että tämä järjestys ei läheskään aina toimi: Juusto pitäisikin laittaa täytteiden alle ja tomaattikastiketta tiputtaa pintaan vasta lopuksi.

4. Älä uita pizzaa täytteissä ja juustossa

Monet koti- sekä ravintolakokit täyttävät pizzansa valtavalla määrällä juustoa peittääkseen kastikkeen laimeaa makua. Gourmet-pizzaravintoloiden herkkukastikkeen salaisuus ei kuitenkaan ole tuntikausien hauduttaminen, vaan tietty tomaattilajike – italialainen San Marzano. Jos et löydä kyseisiä tomaatteja, voit tuoda uudenlaista makua pizzaasi lisäämällä siihen tavallisen pizzajuuston asemesta kohtuudella esimerkiksi pecorinoa, laadukasta mozzarellaa tai parmesania.

5. Harkitse täytteet

Pizzassa olevien täytteiden tulisi toimia kivuttomasti yhteen täydellisten makuyhdistelmien löytämiseksi. Toimiva yhdistelmä pizzalle olisi esimerkiksi kesäkurpitsa, suolattu säilykepaprika, mozzarella, fiore sardo -juusto ja salvia. Jos et kuitenkaan ole täysin varma sopivista makupareista, voit aina luottaa basilikan, tomaatin ja mozzarellan yhdistelmään.

6. Lisää oliiviöljyä

Monet mestarikokit viimeistelevät pizzansa lorauttamalla siihen hieman oliiviöljyä. Se saattaa lisätä ruokaan kaloreita, mutta se on sen arvoista – öljy yhdistää ihmeellisellä tavalla taikinan, täytteiden sekä juuston aromit.

LUE MYÖS: Pizzasta ravitsevampi ja vähäkalorisempi? Kokeile näitä vinkkejä

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Suomalaiset sujauttavat pizzaansa yhden ainesosan, jota ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Mitä pastaa käytät pastasalaattiin? Valinnallasi todella on väliäAsia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäSuomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta