Taviksesta prinsessaksi, prinsessasta rocktytöksi

Kun teini vaihtaa tyyliä, vanhemmat saattavat hermostua tai ahdistua. Näillä vinkeillä tyylinmuutoksesi ei aiheuta sotaa perheessä.

Jos aiemmin pukeuduit vaaleanpunaiseen, mutta nyt mielesi tekee revittyjä farkkuja ja kauluspaitaa, on tyylinmuutoksen aika. Vanhempasi saattavat kuitenkin vastustaa muutosta tai saada suoranaisen hepulin. Wikihow.com neuvoo niksit rauhanomaiseen tyylinmuutokseen.

Ennakkotyöt

Tee taustatyötä. Useimpien pukeutumistyylien takana on ideologia, joka tuo mukanaan tietynlaisen pukeutumisen. Älä valitse tyyliä, jonka aatteisiin et usko: muuten vaihdat vaatekaappisi sisältöä uudelleen kahden kuukauden kuluttua.

Käyskentele kaupoissa ja kirppareilla. Tutki vaatteiden hintoja. Vanhempasi saattavat pelätä joutuvansa kustantamaan sinulle kokonaan uuden vaatevaraston, joten kokoa ennalta lista vaatteista, jotka varmasti tarvitset. Vanhempasi arvostavat vaivannäköäsi, ja saatat päästä uuden tyylisi kanssa helpommalla. Kartuta vaatekokoelmaasi pikku hiljaa.

Älä ilmesty pöytään kaljuna

Älä vaihda koko tyyliäsi kerralla. Muokkaa vaatteet, meikit, hiukset ja asusteet pienissä erissä. Jos haluat vaihtaa tyylisi tummanpuhuvaksi, musta paita tai tumma hiusväri voi olla hyvä ensiaskel.

Jos haluat muuttua muodikkaaksi neidoksi, hanki tyylikäs koru tai muotifarkut. Hidas tyylinvaihdos auttaa ihmisiä sopeutumaan uuteen minääsi, eikä sinua kutsuta teeskentelijäksi.

Puhu vanhemmillesi uudesta tyylistäsi, kun olet muuttanut muutaman asian pukeutumisestasi. Älä järkytä heitä saapumalla eräänä aamuna pöytään kaljuna ilman ennakkovaroitusta!

Vakuuta vastuuntunnollasi

Jos vanhempasi vastustavat uutta tyyliäsi, pysy rauhallisena, äläkä ala huutaa. Selitä, että tämä pukeutuminen tuntuu oikealta tavalta ilmaista itseäsi ja että toivot heidän ymmärtävän. Kerro, että uusi tyyli on oma päätöksesi, ei kaveriporukan painostuksen tuotos.

Jos vanhempasi puhuvat rahasta, voit kertoa käyneesi jo tarkistamassa uuden tyylisi hintahaarukan. Sano, että voit myös ostaa vaatteesi omista rahoistasi, jos vanhempasi suostuvat maksamaan sinulle esimerkiksi kotitöistä. Vastuuntuntosi tekee heihin vaikutuksen.

Koko tyylin ei tarvitse muuttua. Jos haluat lisätä tummanpuhuvaan pukeutumiseesi pinkkiä, kuka estää tekemästä niin? Tyylit ja muodit muuttuvat nopeasti, joten on turhaa lyödä itseensä liian tarkkoja leimoja.


Helmi nyt myös Twitterissä, tutustu!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Lähde: Wikihow.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat