Mainos

Tatun suunnitelma: Kehäkukantie

Tilan haltuunottoa helpotetaan poistamalla nojatuoli ulko-oven läheisyydestä. Nojatuolin lisäksi lähtökäsky annetaan tummalle kaapille ikkunan läheisyydestä, jolloin valo lankeaa suurista ikkunoista muhkean takan ja sen takaisen seinän pinnalle, elävöittäen koko tilaa. Sohvapöytä korvataan lasisella kevyempää ilmettä noudattavalla air-sohvapöydällä. Myös televisio tasoineen antaa tilaa takan viereen sijoitettavalle kevyelle divaanille koristetyynyineen. Näin ollen tilasta tulee symmetrisempi, avoimempi, pehmeämpi sekä sosialisointia suosivampi. Korkea tila hyödynnetään asunnon värimaailmaa komppaavalla Marimekon Lumimarja-verhokankaalla.

Ylätasanteella paljaassa ja suojattomassa tilassa sijainnut sänky korvataan myynnin ajaksi Iskun Kinos-nojatuolilla ja rahilla. Tässä sijaitsee siis talon kirjasto. Tätä funktiota alleviivatakseen kodinhoitohuoneesta siirretään matala kirjahylly elävöittämään tilaa. Sen päälle sijoitetaan lukuvaloksi Ikean sinisenen sekä valkoinen Mylonit-pöytälamppu ja kattoon lisävaloa antamaan riippuvalaisin. Tilaa pehmennetään kookkaalla Hedda-matolla. Ylätasanne on nyt kutsuva, demokraattinen (vierassänky kun vuorostaan tarjoaa yleensä funktionsa vain yhdelle tietylle henkilölle kerrallaan) ja rauhalliseen oleskeluun kehottava.

Makuuhuoneen ja keittiön olleessa varsin mallikkaasti toteutetut jää sisustajalle kuitenkin työmaata maatason alapuolelta. Saavuttaessa portaita alas tullaan kodinhoitohuoneeseen, joka manifestoi ylväästi oman tarpeellisuutensa tilassa tapahtuvaan toimintaan osoittavilla visuaalisilla merkeillä. Huone toimii kuitenkin myös läpikulkutilana kellarin perimmäiseen huoneeseen, jolloin liiallinen kliinisyys pyritään häivyttämään. Tämä tapahtuu hämärtämällä tai piilottamalla tilassa tapahtuvaan toimintaan viittaavia tekijöitä ja antamaan sille luonnetta myös hallina, joka on luonnollista jatkumoa yläkerran oleskelutiloille. Ensimmäisenä toimenpiteenä vaatesäilytys siirretään pois portaiden alta ja tila varataan esim. tuolille levähtämistä varten. Kodinhoitohuoneen ilmettä maustetaan olohuoneesta tuodulla kookkaalla kaapilla ja sen sävyä toistavalla reilun kokoisella matolla, joka tuo tilaan tarvittavaa pehmeyttä.

Nykyhetkellä varastotilana toimiva kellarihuone muutetaan osittain vieras- sekä televisiohuoneeksi, eli nykykielellä, viihdekeskukseksi. Lattia vuorataan vaalealla sisal-matolla, joka nostetaan osittain myös seinille. Esimerkiksi ovea vastapäätä oleva terävän kulman muodostava nykerrös vuorataan sisal-matolla, joka näin ollen pehmentää harmittavaa uloketta. Muuten seinät peitetään tyylikkäillä Wisa-Deco sisustuspaneeleilla juuri kyseiseen tilaan suunnitellun valkoista, maton sävyä toistavan vaaleanruskean ja kokonaisuutta piristävän sinisen sävyillä sommitellun kokonaisuuden avulla. Tila voidaan valaista epäsuorasti levyjen taakse asennettujen valaisimien avulla.

Toinen puoli huonetta jätetään toimittamaan varaston virkaa. Tämä osuus erotetaan villasta valmistettujen kangaspaneelien avulla, jotka toimivat myös akustisena elementtinä. Sokerina pohjalla, kyseiset elementit voidaan takaa varaston kautta valaisemalla herättää henkiin tunnelmavaloina, valon siivilöityessä kankaassa olevien aukkojen lävitse. Ikkunaton ja valju huoneen pahanen on oheisilla toimenpiteillä muutettu koko asunnon lippulaivaksi, sen iskiessä vasten kyynisen kaiken nähneen ostajaehdokkaan kasvoja kuin sukallinen puuroa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.