Tätä se merkitsee: Southampton-valmentaja polvistui itkemään huiman Liverpool-voiton jälkeen – seuraavaksi oli huumorin vuoro

Ralph Hasenhüttl kyynelehti polvillaan nurmen pinnassa, kun hänen valmentamansa Southampton löi maanantai-iltana jalkapallon Englannin Valioliigan sarjakärjen Liverpoolin komeasti 1–0. Itävaltalainen vitsaili ottelun jälkeen tirautuksensa johtuneen tuulesta.

Ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi jo toisella peliminuutilla, kun Danny Ingsin nosto tuotti tulosta James Ward-Prowsen esityön jälkeen. Vaikka Liverpool hallitsi palloa, ensimmäisen maalia kohti suunnanneen laukauksensa se sai vakaasti puolustaneita isäntiä vastaan vasta 75. minuutilla. Tappio oli kaksi edellistä otteluaan tasan pelanneelle sarjakärjelle vasta kauden toinen.

Loppuvihellyksen kajahdettua Southampton-päävalmentaja Hasenhüttlin tunteikas reaktio kertoi kaiken siitä, mitä voitto merkitsi. Hän kyynelehti vuolaasti polvillaan sivurajalla.

– Kyyneleitä oli silmissäni tullen takia! Hasenhüttl veisteli BBC:lle, mutta vakavoitui.

– Kun näen jätkämme taistelemassa ja antamassa kaikkensa, se tekee minut ylpeäksi. Liverpoolia vastaan tarvitaan täydellinen peli, ja minusta me onnistuimme siinä.

Hasenhüttl kiteytti voiton avaimeksi puolustamisen rangaistusalueen ympärillä paineen alla, niin että joukkue silti yritti ja "pelasi jalkapalloa". Hän kuvaili iltaa täydelliseksi.

– Se oli intensiivinen peli. Ääneni on melkein mennyttä. Jätkät ovat väsyneitä, ja heidän täytyy ollakin voittaakseen tuollaisen joukkueen. Jätkät uskoivat sihen, mitä he tekivät.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp soimasi joukkojensa huonoa päätöksentekoa, ja hänen mukaansa joukkue ei ollut valmis pelin alussa. Klopp kehui Southamptonin ansainneen voittonsa.

Southampton on tiukassa sarjassa kuudentena, vain neljän pisteen päässä sarjakärki Liverpoolista. Liverpoolin kanssa 33 pisteessä on Manchester United, joka on pelannut ottelun vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja