Manchester City höykytti Chelseaa koronaviruksen runtelemanakin

Manchester City lähti sunnuntai-illan vieraspeliinsä Chelseaa vastaan koronavirustapausten heikentämänä, mutta kentällä poissaoloja ei näkynyt. City musersi kotijoukkueen nurmen pintaan nopeasti ja vei jalkapallon Englannin Valioliigan huippukohtaamisen 3–1.

Cityltä puuttuivat Ederson, Kyle Walker, Ferran Torres ja Gabriel Jesus, eikä joukkue saanut edes vaihtopenkkiään täyteen. Mutta reilussa vartissa tulleet kolme maalia tekivät pelistä selvää jo 34. minuuttiin mennessä, kun Ilkay Gündogan, Phil Foden ja Kevin De Bruyne osuivat. Callum Hudson-Odoin loppuhetken maali ei ollut edes laihaa lohtua Chelsealle, joka on voittanut vain kerran kuudessa viime pelissään ja jonka valmentajalla Frank Lampardilla alkaa olla jo tukalat paikat pestissään.

City sen sijaan on hävinnyt viimeksi marraskuun 21. päivä, ja yhtenä suurimmista suosikeista kauteen lähtenyt ryhmä on neljän pisteen päässä sarjan kärkikaksikosta Liverpoolista ja Manchester Unitedista. Cityllä on ottelu vähemmän pelattuna.

– Käytimme paikkamme ja pelasimme varmaa puolustuspeliä läpi koko ottelun. Tällaisten isojen pelien voittaminen on tärkeää, olemme tällä kaudella pelanneet hyviä pelejä mutta emme ole voittaneet, nyt näytimme pystyvämme siihen. Vielä on kovasti kiinni kurottavaa, mutta lähestymme (kärkeä), alkukaudesta pisteitä menettäneen Cityn belgialaistähti De Bruyne pohti Sky Sportsille BBC:n mukaan.

Leicester kolmanneksi

Leicester nousi pisteen päähän kärkikaksikosta ja sarjassa kolmanneksi, kun se aloitti liigavuotensa 2–1-vierasvoitolla Newcastlesta. Voitto oli Leicesterille ensimmäinen sitten joulukuun 20. päivän. Joulun ja uudenvuoden välipäivien kaksi otteluaan joukkue pelasi tasan.

Maalit ottelussa nähtiin toisella puoliajalla. James Maddison iski Leicesterin johtoon 55. minuutilla, ja Youri Tielemans tuplasi etumatkan 17 minuuttia myöhemmin. Vaihtomies Andy Carroll toi Newcastlen maalin päähän ensimmäisellä osumallaan seuralle yli 10 vuoteen, mutta tasoihin ei kotijoukkue enää yltänyt.

Tällä kaudella peräti seitsemän yhdeksästä vieraspelistään voittaneella Leicesterillä on koossa 32 pistettä 17 ottelusta. Liverpool ja Manchester United ovat ottaneet 33 pistettä 16 pelistä. Liverpool kohtaa maanantaina Southamptonin.