Tätä pikaruokaa markkinoidaan terveellisenä: Onkin kalori- ja suolapommi!

Tutkimuksen mukaan Subwayn ateriat ovat yhtä kaloripitoisia kuin McDonald'sin.

Täytettyihin patonkeihin erikoistunut pikaruokaketju Subway markkinoi tuotteitaan terveellisinä vaihtoehtoina monen urheilijan kasvoilla. Uusi yhdysvaltalainen tutkimus kuitenkin osoittaa, että Subway ei välttämättä ole sen terveellisempi kuin kilpailijansa McDonald's.

Kalifornian yliopiston tekemästä tutkimuksesta selvisi, että teinit, jotka söivät aterioita Subwayssa, saivat lähes yhtä paljon kaloreita kuin McDonald'sia suosivat koehenkilöt.

Tutkimuksessa oli mukana 97 alle 21-vuotiasta kalifornialaisnuorta, jotka tallettivat kuitit ruokailuistaan Subwayssa ja McDonald'sista. Tutkijaryhmä selvitti kuittien perusteella aterioiden ravintosisällöt pikaruokaloiden omilta nettisivuilta.

Tutkimuksen mukaan tilastoissa ei havaittu suurta eroa kalorien määrässä riippumatta siitä, kummassa ravintolassa teinit söivät. McDonald'sissa keskimääräinen ateria sisälsi 1038 kaloria ja Subwayssa 995 kaloria.

Yhdysvalloissa Subwayn täytetty patonki sisälsi keskimäärin 784 kaloria ja McDonald'sin hampurilainen 572 kaloria.

Ateriat sisälsivät sokeria Subwayssa 36 grammaa ja McDonald'sissa 54 grammaa.

Hiilihydraatteja sai Subwayn annoksesta 102 grammaa ja McDonald'sista 128 grammaa.

Suolapitoisuudet olivat Subwayssa suuremmat, 2,149 milligrammaa, kun McDonald'sin tulos oli 1,829 milligrammaa. Subway ylitti amerikkalaiset suositukset suolan käytön suhteen kolminkertaisesti.

Tutkijoiden mukaan Subwayn annosten korkea suolapitoisuus johtuu siitä, että patongeissa käytetään prosessoitua lihaa.

Lähde: DailyMail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja