Tätä outoa esinettä kuningatar Elisabet, 94, kantaa aina käsilaukussaan matkustaessaan: "Hän sylkäisi siihen vaivihkaa"

4:24
Kuningatar Elisabet piti historiallisen vakavan puheen kansalleen

Kuningatar Elisabetin käsilaukusta löytyy matkoilla erikoinen varuste.

Mikäli täytyisi valita yksi asuste, josta kuningatar Elisabetin, 94, tunnistaa, olisi se kuningattaren tavaramerkkinä toimiva Launerin käsilaukku, joita monarkilla on omistuksessaan yli 200 erilaista. Kuningattaren suosikkien tiedetään olevan mustaa nahkaa oleva Royale-malli tai mustaa kiiltonahkaa oleva Traviata-malli. Launerin laukuilla on kuninkaallisessa perheessä jo pitkä historia, joka alkoi 1950-luvulla Elisabetin äidin kuningataräiti Elisabetin hankittua ensimmäisensä.

Yksi vuosien ajan kuninkaallisfaneja kutkuttavimmista spekulaation kohteista onkin ollut se, mitä kuningatar Elisabet kantaa laukussaan. Tavallisten tallaajien tavoin Elisabetin ei tarvitse nimittäin kantaa laukussaan avaimia taikka lompakkoa, sillä kuningatar pärjää arjessaan ilman moisia. Elämäkertakirjailija Sally Bedell Smithin mukaan kuningattarella on laukussaan pikkuinen peili, huulipuna, täytekynä, kurkkupastilleja sekä lukulasit. Sunnuntaisin kuningattarella on laukussaan lisäksi seteli jos toinenkin, jotka voi lahjoittaa kirkolle jumalanpalveluksen yhteydessä. 

Kuninkaallistoimittaja Richard Fitzwilliamsin mukaan kuningatar saattaa pakata laukkuunsa myös käsineparin mikäli tietää kättelevänsä paljon ihmisiä, jotta hän voisi suojautua pöpöjä vastaan. 

Yksi asia, joka Elisabetin käsilaukusta löytyy hänen matkustaessaan, on kuitenkin varsin hämmentävä. Kuninkaallisten serkku Jean Willis on kertonut, että pidemmillä matkoilla kuningattaren laukusta löytyy imukupilla varustettu matkakoukku. Tämä on Willisin mukaan mukana sitä varten, että laukun voi ripustaa tarvittaessa mihin vain. 

– Katsoin, kun kuningatar avasi käsilaukkunsa, otti sieltä valkoisen imukupin ja hän sylkäisi siihen vaivihkaa. Sitten kuningatar kiinnitti imukupin pöydän alapuolelle. Kupissa oli koukku ja hän ripusti käsilaukkunsa siihen, Willis kertoo kerrasta, jolloin hän näki ensimmäistä kertaa kuningattaren käyttävän matkakoukkuaan. 

Tavaroiden kantamisen lisäksi Elisabet käyttää käsilaukkuaan muihinkin tarkoituksiin. Käsilaukun asennoilla kuningatar antaa henkilökunnalleen hienovaraisia viestejä. Kun esimerkiksi kuningatar on valmis päättämään keskustelunsa henkilön kanssa, hän vaihtaa käsilaukkunsa paikkaa vasemmasta kädestä oikeaan käteensä. Kun taas Elisabet asettaa käsilaukkunsa pöydälle, on ruokailun päätyttävä seuraavan viiden minuutin kuluessa. 

Lähde: CheatSheet

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja