Tätä kaikkea sinkkuus on – lue lukijoiden paljastukset!

Onko sinkkuilu bailausta vai yksinäistä nyhjäämistä? Lue, mitä Helmen lukijat olivat mieltä parisuhteettomasta aikakaudesta.

Onko sinkkuna oleminen vapaata bilettämistä vai ankea olotila? Helmi kysyi asiaa lukijoiltaan!

Vastanneista 38 prosenttia piti sinkkuilua ihanana aikana, jonka sai viettää itsensä kanssa. 27 prosenttia taas koki, että yksinolo oli nimensä mukaisesti yksinäistä ja haikeaa ikävöintiä. Kahdeksan prosenttia paljasti sinkkuilun olevan bileitä ja juhlia, kun taas kuolettavan tylsänä parisuhteettomuutta piti hieman yli kuusi prosenttia vastanneista.

Onko sinkkuna oleminen siunaus vai kirous? Lue lukijoiden perusteluja!

"Ihanaa, kun ei joudu nostelemaan toisen hikisukkia"

– Sinkkuilu on biletystä, kaipausta, ihanaa rauhaa ja kaikkea mahdollista sekaisin. Itse olen ollut sinkku aina, muutamaa pientä säätöä lukuun ottamatta, ja toisinaan olen aivan tyytyväinen siihen, mutta toisinaan taas kaipaan vierelle sitä Oikeaa. Onhan se totta, että sinkkuna on helpompi lähteä hummailemaan... mutta entäs sitten kun kaikki kaverit ovat jo parisuhteessa? Silloin alkaa itsekin kaivata löhöiltoja sohvannurkassa jonkun kainalossa. Eipä sitä noin vaan biletellä yksin, ainakin itse tarvitsen hyvän ystävän mukaani, jotta ilta olisi onnistunut! Pienet vivahteet elämässä tekevät sinkkuilusta sen mitä se itse kullekin on, ja jokaisen on sekoitettava väripalettinsa itse. Ainakin toistaiseksi se on pysynyt kirkkaiden värien puolella omassa paletissani...

– Ihanaa, kun ei joudu nostelemaan toisen hikisukkia tai kuuntelemaan marinaa, kun ei tehdä mitään yhdessä... Saan nukkua niin pitkään kuin huvittaa, eikä tarvitse kysellä toisen menoja tai elää niiden mukaan!

– Sinkkuna on vapaa tekemään asioita, jotka merkitsevät itselle paljon. Voi matkustella, tavata ystäviä, harrastaa mielenkiintoisia asioita, keskittyä työhön jne. Parisuhteessa täytyy aina ottaa se toinen huomioon ja tehdä kompromisseja. Kyllä sinkkuus voittaa huonon tai jopa keskinkertaisen parisuhteen.

– Sinkkuna oleminen on toisaalta haikeaa toisen ihmisen etsimistä, mutta samalla itsenäistä olemista ja omien asioiden toteuttamista. Näiden välille täytyy löytää tasapaino. Ei pidä etsiä uutta rakkautta vain täyttääkseen jotain aukkoa itsessään. Onneksi kuitenkin yhden yön suhteet ja sokkotreffit ovat ihanaa piristystä arjessa. Täytyy muistaa, että ei seurustele toisen kanssa vain sen, takia että seurustelisi jonkun kanssa.

– Onhan se aluksi mukavaa, kun saa mennä ja rellestää miten tykkää. Sitten siihen kyllästyy ja tilalle tulee vain haikeus. Yhtä juhlaa on varsinkin se, kun ollaan yhdessä viettämässä kavereiden kanssa iltaa ja huomaatkin olevasi ainoa sinkku. En kyllä muista tiedä, mutta vuoden jälkeen sinkkuilu saisi jo jäädä.

"Miksi mennä parisuhteeseen suoraan äidin ja isän helmoista?"

– En ole ikinä viihtynyt parisuhteessa. Sinkkuna on vapaa tekemään mitä huvittaa ja milloin huvittaa. Arjen harmaina hetkinä voi pälkähtää päähän, että kunpa joku olisi jakamassa tätä, mutta sekin menee ohi.

– Itse olin melkolailla sinkku liki kolmekymppiseksi – nautin siitä etten ollut menemisistäni enkä tulemisistani tilivelvollinen kenellekään. Matkustelin, opiskelin, tututuin erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin... Ja tein työtäkin siinä sivussa. Kun menin naimisiin samanhenkisen mieheni kanssa, "vaellusvuodet" olivat kummankin osalta taaksejäänyttä elämää. Suosittelen kaikille. Miksi mennä parisuhteeseen suoraan äidin ja isän helmoista, kokemattomana ja tietämättömänä!? En ymmärrä mitä pahaa on viettää nuoruutensa – ja vaikka loppuelämänsä – sinkkuna. Meitä on moneksi ja hyvä niin!"

– Sinkkuuteen liittyy hirveän paljon kliseisiä mielikuvia. Jotkut vain viihtyvät paremmin yksin, eikä edes seksi ole kaikille mikään tärkeä juttu. Toiset ovat taas pakosta sinkkuja, jos esimerkiksi suhde muuttuu etäsuhteeksi työ- tai opiskelukuvioiden vuoksi ja hiipuu sitten pois. Minusta on aika ärsyttävää, että jos sanon olevani sinkku, niin heti oletetaan kaikenlaista. Siksi en enää käytä koko sanaa, vaan sanon olevani vanhapiika.

– Puoli vuotta sinkkuna, ja tuntuu ihanalta. On oikeasti omaa aikaa, oikeasti oma koti, oikeasti oma elämä, kun pääsi pois siitä painajaisesta, jossa aiemmin elin. Joskus voi varmasti taas olla aika uudelle parisuhteelle, mutta nyt aion sekä nuolla haavani rauhassa, että nauttia vapaudesta täysin siemauksin. Elämä on elämistä varten!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock (Kuvien naiset eivät liity juttuun.)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja