Tätä 230 000 euron opusta ei kirjahyllyyn kätketä: Bentleyn kuvakirja painaa hillittömät 30 kiloa

Bentley suunnitteli unelmien maasturin äveriäälle metsästäjälle 2:06
Bentley suunnitteli unelmien maasturin äveriäälle metsästäjälle.

Kyseessä on tiettävästi maailman kallein autoaiheinen opus.

Brittiläinen luksusautovalmistaja Bentley on päättänyt juhlistaa 100-vuotista historiaansa tuomalla myyntiin tähtitieteellisen kalliin 800-sivuisen kuvakirjan.

Kirjasta tulee tarjolle kolme hyvin eri tavalla hinnoiteltua versiota, mutta yksikään niistä ei ole ihan tavallisille kuolevaisille suunnattu.

Halvimmillaan kirjaan pääsee käsiksi vajaalla 3 500 eurolla, mikäli tyytyy 500 kappaletta painettavaan Centenary-perusversioon. Hieman prameammat kannet saa, kun maksaa reilut 14 000 euroa sadan kappaleen Mulliner-painoksesta, mutta kahvipöydän todellinen kuningas on seitsemän kappaleen 100 Carat -versio, joka kustantaa järisyttävät 230 000 euroa.

Meistä kaikkein äveriäimmille tarkoitettu juhlaversio on Bentleyn mukaan maailman painavin koskaan myyntiin tehty kirja, sillä se painaa huimat 30 kiloa. Leveyttä kirjalla on avattuna lähes metri.

Timanteilla koristeltu kirja koostuu pääasiassa valokuvista Bentleyn 100-vuotisen historian varrelta. Opus on jaettu yhdeksään kappaleeseen, joista jokainen keskittyy yhteen osa-alueeseen, joita ovat muun muassa suorituskyky, design, harvinaisuus, käsityötaito, innovaatiot sekä Bentleyn asiakkaat.

Muoti-ikoni Ralph Laurenin esipuheella alkava teos huipentuu Bentleyn toimitusjohtajan Adrian Hallmarkin näkemyksiin perinteikkään valmistajan tulevaisuudesta.

Mulliner- ja 100 Carat -versioiden ostajilla on mahdollisuus valokuvauttaa itsensä sekä autonsa mukaan kirjan sivuille. Luonnollisesti kanteen saa oman nimensä joko hopealla tai kullalla koristeltuna.

Lähde: Bentley

Lue myös:

    Uusimmat