Mainos

Tästä videosta syntyi skandaali: Venezuelan presidentti mässäili julkkiskokin ravintolassa – miljoonat rutiköyhät kansalaiset näkevät nälkää

2:16

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on saanut rajua kritiikkiä sen jälkeen, kun hänet kuvattiin syömässä puolisonsa Cilia Floresin kanssa julkkiskokin pihviravintolassa Istanbulissa. Asiasta kertoo muiden muassa The Telegraph.

Video: Nicolás Maduro nautti huippukokin valmistamasta illallisesta samalla, kun Venezuelassa kärsitään nälkää.

Tilanteesta nousi kohu, sillä Maduron hallinnoima valtio Venezuela on vakavan talouskriisin kourissa. Miljoonat kansalaiset näkevät nälkää ja suuri osa väestöstä on jo paennut maasta.

Tapaus tuli ilmi, kun julkkiskokki Nusret Gökçe, joka tunnetaan myös nimellä "Salt Bae", julkaisi Instagramissa ja Twitterissä videon presidenttiparin vierailusta miehen ravintolassa. 

Videolla Maduro polttaa myös omasta nimikoidusta rasiasta esiin kaivamaansa kuubalaista sikaria.

Videosta kehkeytyi viraali-ilmiö ennen kuin se myöhemmin poistettiin. Maduro kävi Turkissa palatessaan valtiovierailulta Kiinasta, kertoo The Guardian.

Rajua kritikkiä

Tempaus on saanut osakseen rajua kritiikkiä. Maduroa syytetään valtion varojen tuhlauksesta. 

– Samalla, kun venezuelalaiset kärsivät ja kuolevat nälkään, Nicolás Maduro ja Cilia Flores viettävät aikaa yhdessä maailman kalliimmista ravintoloista rahoilla, jotka he ovat varastaneet venezuealalaisilta, laukoo Kolumbiassa elävä oppositiojohtaja Julio Borges The Telegraphin mukaan.

Kansanedustaja Juan Pablo García on lehden mukaan samoilla linjoilla. Hän muistuttaa, että maan kansalaiset syövät roskia ja pakenevat valtiosta nälän takia. 

– He saavat vielä maksaa, García sanoo viitaten presidenttipariin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.