Tästä hedelmästäkö apu vakavaan sairauteen?

Herkullisesta hedelmästä saattaa olla apua rintasyövän taltuttamisessa.

Kolme persikkaa päivässä auttaa uuden tutkimuksen mukaan rintasyöpää vastaan taistelussa.

Amerikkalaistutkimuksen mukaan persikasta löytyvät yhdisteet voivat estää rintasyövän leviämisen. Tutkimuksessa hiiriin istutettiin aggressiivisia rintasyöpäsoluja, joita hoidettiin persikkauutteella. Huomattiin, että lääkitys esti etäpesäkkeiden leviämisen. Suotuisten tuloksten perusteella tutkijat päättelivät, että ihmisille sama apu tulisi kahdesta tai kolmesta persikasta päivässä.

Journal of Nutritional Biochemistry -lehdessä julkaistuatutkimustajohtanut Luis Cisneros-Zevallos sanoo persikan salaisuuden olevan sen sisältämissä fenoliyhdisteissä. Cisneros-Zevalloksen mukaan jo aiemmin on tiedetty, että persikan kemialliset yhdisteet tappavat syöpäsoluja vaikuttamatta tavallisiin soluihin mitenkään. Tuore tutkimus paljastaa kuitenkin, että nämä yhdisteet estävät myös etäpesäkkeiden leviämisen.

Tutkijat ovat innoissaan persikan mahdollisista vaikutuksista ihmisiin, mutta koska tutkimus tehtiin vasta hiirillä, tarvitaan lisätutkimuksia asian varmistamiseksi.

Ravintofysiologi Ian Marberin mielestä tutkimustulokset ovat toki lupaavia, mutta Marber kehottaa silti nauttimaan hedelmiä ja vihanneksia monipuolisesti kaikkien terveyshyötyjen saamiseksi.

– Vaihtelu on erittäin tärkeää, mutta kolmen persikan syömisessä päivässä ei todellakaan ole mitään huonoja puolia, Marber sanoo.

Marber muistuttaa syömään kaikki hedelmät kokonaisina – ei mehuina – ravintokuitujen vuoksi.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat