Tässäkö yksi kaikkien aikojen nousuista? Reilussa minuutissa tasoihin neljän maalin takaa

Sveitsin ja Tshekin kohtaamisesta salibandyn naisten MM-kisojen toisessa välierässä Sveitsin Neuchatelissa muodostui todellinen trilleri. Sveitsi eteni hirmunousunsa jälkeen 7-6 numeroin MM-finaaliin, jossa vastassa on Ruotsi.

Suomi hävisi aiemmin lauantaina oman välieränsä Ruotsille 4-5.

Tshekki hallitsi ottelun ensimmäistä puoliskoa, sillä se johti ottelua jo 5-0 numeroin 27 minuutin pelin jälkeen. Sveitsi sai toisen erän lopulla kavennusta aikaan Isabelle Gerigin osumalla. Tshekkiläiset synkensivät kotijoukkueen iltaa entisestään kolmannen erän alkupuolella, kun Nela Jirakova lisäsi johdon jälleen viiteen maaliin.

Sveitsi nousi neljän maalin päähän erän puolivälissä, mutta todellinen kiri käynnistyi vasta toiseksi viimeisellä minuutilla. Julia Suter iski kahdesti 12 sekuntiin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Sveitsin kolmas osuma oli tshekkiläisten mielestä kyseenalainen, sillä Suter näytti pelaavan palloa korkealla mailalla.

Toista kahden maalin pikaspurttia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Sveitsi onnistui viimeisellä minuutilla iskemään 29 sekunnissa pallon kahdesti Tshekin verkkoon. Sveitsi nousi vain minuutissa ja 19 sekunnissa tasoihin neljän maalin takaa. Hirmunousun tehnyt Sveitsi eteni lopulta jatkoajan kautta finaaliin, kun Michelle Wiki ohjasi maalin edestä voitto-osuman.

Neuchatelin MM-turnaus laitetaan sunnuntaina pakettiin, kun vuorossa on pronssiottelu, jossa kohtaavat Suomi ja Tshekki sekä finaalissa Sveitsi ja Ruotsi.