Suomelta katkera MM-välierätappio Ruotsille – merenneito-torjuntoja turnauksessa esittänyt tähtivahti loisti: "Kai tässä olisi pitänyt ottaa pari lisää"

Suomen naisten salibandymaajoukkue koki katkeran 4-5 tappion Ruotsille Sveitsin Neuchatelissa pelatussa MM-kisojen välierässä. 

Turnauksen parhaimman pelinsä pelannut ja ilman tähtihyökkääjä Veera Kauppia pelannut Suomi lähti ottelun avauserään rauhallisesti ottamatta sen suurempia riskejä. Joukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen kertoi, että tätä oli nimenomaan painotettu.

– Ruotsi on pilkkonut ensimmäisellä kympillä muita vastustajia pakettiin. Satsasimme siihen todella paljon. Kestimme sen ja sitä kautta saimme hyvän lähdön otteluun. Halusimme pitää Ruotsin pois pallosta ja onnistuimme hyvin siinä ensimmäisen kympin aikana, Kurronen sanoo MTV Urheilulle.

Suomi lähti toiseen erään 0-1 tappioasemassa. Ruotsi onnistui kasvattamaan johtonsa kahteen maaliin, mutta 1-3 tilanteessa Suomi viimeisteli vain 14 sekunnissa kaksi osumaa ja nousi tasoihin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan kolmanteen erään lähdettiin jälleen Ruotsin johtolukemissa. Oona Kauppi toi vielä Suomen tasoihin, mutta vajaat seitsemän minuuttia ennen loppua Ruotsin Emelie Wibron viimeisteli voitto-osuman.

Suomi sai luotua vielä ilman maalivahtiakin vaarallisia tekopaikkoja, mutta ei onnistunut nousemaan kolmannen kerran tasoihin. Suomi putosi näin ollen ensimmäistä kertaa ulos finaalista sitten vuoden 2009 Västeråsin kisojen. 

– Toisessa erässä saimme aikaan järkevää hyökkäyspeliäkin. Olimme katsoneet paljon videolta, kuinka Ruotsin karvauspeli puretaan. Siinä mielessä täytyy olla tyytyväinen, että millä tavalla pelaajat pystyivät toteuttamaan sitä, mitä olimme sopineet, Kurronen jatkaa.

Suomen ehdottomia onnistujia oli maalivahti Tiltu Siltanen, joka teki useita tärkeitä torjuntoja ja piti joukkueen mukana pelissä.

– Paras peli Ruotsia vastaan, minkä olemme onnistuneet pelaamaan kahden vuoden aikana. Pystyimme haastamaan heidät todella hyvin ja olisimme voineet ansaita tästä voitonkin. Harmillista, että kävi taas näin ja pallo pomppi toisinpäin, Siltanen summaa.

Hallitsevaa Suomen mestaria SB-Pro:ta edustava Siltanen suhtautui kuitenkin vaatimattomasti omaan suoritukseensa.

– Ihan kohtuullinen. Jäi kaivelemaan varsinkin se viimeinen maali, että mitä siinä oikeastaan tapahtui. Kai tässä olisi pitänyt ottaa pari lisää, kun kerran hävisimme, Siltanen toteaa.

Suomi pelaa MM-kisoissa nuorella joukkueella, sillä mukana on peräti 11 ensikertalaista. Ruotsia vastaan Suomelta nähtiin iso tasonnosto vaikean Slovakia -puolivälierän jälkeen.

– Huonot ja hyvät pelit ovat tärkeää oppia tulevaisuutta varten. Kahden vuoden päästä meillä on iso maali ja silloin nämä isotkin pelit pitää pystyä kääntämään, Kurronen toteaa.

Suomi kohtaa sunnuntaina pronssiottelussa joko Sveitsin tai Tshekin.

Lue myös:

    Uusimmat