Tässäkö legendaarisin tempaus temppuilevaa teiniä vastaan? Äiti teki unelmista totta!

Estelle Havisham sai lapsensa temppuilusta tarpeekseen ja päätti antaa tälle opetuksen, jonka hän muistaa taatusti pitkään. 

Estelle Havishamin 13-vuotias poika Adam saa tuloja Youtube-kanavallaan. Riidan päätteeksi hän oli raivonnut äidilleen, ettei tällä ole enää määräysvaltaa häneen – hänhän tienasi itse rahansa, joten siksi hän sai tehdä, mitä halusi. 

Tästä innoittuneena Havisham päätti antaa lapselleen opetuksen – poika saisi todella elää itsenäistä elämää velvoitteineen kaikkineen. 

Havisham ei olisi enää pojan äiti, vaan kämppäkaveri. Siksi Adam saisi hoitaa osansa kotitöistä, valmistaa itse omat ateriansa ja mikä tärkeintä – kustantaa itse asumisensa, sekä maksaa takaisin kaikki tavarat, jotka äiti oli vuosien varrella lapselleen ostanut. 

Havisham tyhjensi teinin huoneen sängynpatjaa, tietokonetta ja vaatteita myöten, ja jätti tylyn kirjeen oveen

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Koska näytät unohtaneen että olet vasta 13-vuotias ja minä olen aikuinen, annan sinulle pienen oppitunnin realismista. Koska kerroit tienaavasi itse rahasi tästä lähtien, tässä osuutesi vuokrakuluista, internet-laskusta, ruoasta ja sähköstä. 

Kirje jatkuu listauksella tarvittavista taloustöistä sekä uhkauksella, jonka mukaan äiti veloittaa 30 dollarin siivouspalkkion jokaiselta viikolta, kun listan tehtävät jäävät hoitamatta. 

Havishamin tempaus on saanut myös paljon kritiikkiä, mutta nainen kertoo haluavansa tällä tavoin opettaa lapselleen kunnioitusta.

– En aio laittaa 13-vuotiasta poikaani kadulle, jos hän ei voi maksaa osuuttaan vuokrasta. En halua hänen maksavan mistään, mutta haluan hänen kunnioittavan kotiaan ja arvostavan asioita, joita hänellä on, Havisham kirjoittaa kirjeessä, jonka hän on osoittanut temppua kritisoiville ihmisille

Pojan ensimmäinen reaktio äidin tempaukseen oli raivo, mutta myöhemmin hän palasi anteeksipyynnön kera. Tämä sai äidin palauttamaan muun muassa patjan ja osan vaatteista, mutta hän ei pyörtänyt päätöstään kokonaan. Jossain tuolla on 13-vuotias, joka oppii parhaillaan miten paljon hänen äitinsä on hänen eteensä tehnyt. 


Lue myös:

    Uusimmat