Tässäkö eksoottisimmat häät: Naimisiin veden alla Mauritiuksella!

Intian valtameren helmi Mauritius on ollut jo pitkään häämatkalaisten suosiossa. Nykyään yhä useampi hääpari matkustaa paikan päälle solmimaan myös itse avioliiton.

Mauritiuksen kunniakonsuli Poppe Taucher on pannut ilmiön merkille myös Suomen päässä. Häneltä tiedustellaan lähestulkoon kuukausittain, mitä käytännön järjestelyjä naimisiinmeno Mauritiuksella vaatii.

− Viime vuonna ainakin viisi−kuusi suomalaista paria solmi avioliiton Mauritiuksella. Nämä hääparit ovat aivan normaaleja ihmisiä joka puolelta Suomea, Taucher kertoo.

Unelma avioitumisesta paratiisisaarella herää usein matkaohjelman, elokuvan tai lehtijutun myötä. Taucher ei suinkaan katkaise haaveilta siipiä, päinvastoin: naimisiinmeno toisella puolella maailmaa on kaikin tavoin helppoa.

− Paikan päällä on viralliset papit ja todistajat, ja avioliitto on pätevä myös Suomessa. Maistraatin paperit pitää tosin muistaa ottaa Suomesta mukaan.

Myös erikoisuuksia tarjolla

Häät Mauritiuksen tapaan ovat suuri sukujuhla, johon panostetaan näyttävästi. Taucher muistaa yhä ensikosketuksensa paikallisiin häihin. Hän vieraili vaimonsa kanssa maassa ensimmäisiä kertoja, kun hotelli täyttyi yhtäkkiä vipinästä ja vilskeestä.

Nyt on jotain tekeillä, Taucherit tuumasivat ja jäivät seuraamaan tilannetta.

− Paikalliset koristelivat rannan ja ruohikon ja kattoivat pöydät rannalle. Sitten paikalle tuli komeat veneet, joissa oli valtavia kukka-asetelmia. Yhtäkkiä talo tuli täyteen häävieraita, ja hääpari saapui veneellä rannalle. Se oli jotain aivan uskomatonta, Taucher kuvaa.

Ei ole tavatonta, että turisti pääsee seuraamaan häähuumaa lomansa aikana, sillä hotellit järjestävät osaltaan hääpaketteja. Tarjolla on myös erikoisuuksia niille, jotka eivät perusta perinteisestä menosta.

− Mauritiuksella voi avioitua muun muassa veden alla, rannalla tai metsässä!

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja