Tässä piilevät Huuhkajien saumat – "Olisi aika käyttää ne"

Suomen jalkapallomaajoukkue tarvitsee huippusuorituksen ja hieman onneakin, mikäli se haluaa pitää Espanjan tähdet kurissa perjantai-illan MM-karsintaottelussa Gijonissa.

Hallitseva Euroopan ja maailmanmestari Espanja lähtee otteluun selvänä suosikkina. MTV3 MAXin jalkapalloasiantuntijan Keith Armstrongin mukaan tasapeli olisi erittäin hieno suoritus Huuhkajilta. Siihen vaaditaan täydellisesti onnistunutta joukkuepeliä ja pelaajien venymistä huipputasolleen.

- Tämäntyyppisissä otteluissa altavastaaja saa aina 1-3 maalipaikkaa. Suomella on niitä pelaajia, jotka pystyvät luomaan niitä harvinaisia paikkoja. Jos paikat pystytään käyttämään hyväksi, se olisi mahtava potku itseluottamukselle pelin aikana, Armstrong kertoo MTV3.fille.

Armstrongin mukaan Suomella on kuitenkin ollut yksi merkittävä ongelma: maalipaikkoja ei ole pystytty käyttämään.

- Nyt olisi aika käyttää ne. Meillä on ollut paikkoja, mutta tehoja ei ole löytynyt, Armstrong sanoo.

Suomi lähtee haastamaan Espanjaa tiiviin puolustuksen kautta. Armstrongin mukaan suomalaisten on löydettävä oikeat iskupaikat Gijonin illassa.

- Silloin pitää mennä eteenpäin, kun se on mahdollista. En tiedä yhtäkään joukkuetta, joka pystyy puolustamaan 95 minuuttia 100-prosenttisesti Barcaa, Madridia tai Espanjaa vastaan. Pitää aistia, milloin on mahdollisuuksia saada pallo eteenpäin ja mahdollisesti luoda maalipaikka.

Espanjalla Ranska mielessä

Armstrong arvelee, että Suomen mahdollisuudet saattavat piillä siinä, että espanjalaisilla on tiistaina edessään tärkeä karsintaottelu Ranskaa vastaan.

- Olemme nähneet monta kertaa, että suurseurat saattavat keskittyä liikaa tulevaan euro-otteluunsa, vaikka heillä on sitä ennen liigapeli. Espanja tietää, että heillä on tulossa lohkon kannalta kova peli Ranskaa vastaan. Mutta heidän on pakko ottaa kolme pistettä myös Suomea vastaan.

Espanjalaishyökkääjä David Villa on päässyt jälleen huippuvireeseen loukkaantumisensa jälkeen. Armstrongin mukaan suomalaisten pitää olla erittäin tarkkana Barcelona-kärjen kanssa.

- Hän on todella nälkäinen ja pystyy pelaamaan missä tahansa hyökkäyspäässä. Hän on äärimmäisen vaarallinen rangaistusalueella, Armstrong alleviivaa.

Lue myös:

    Uusimmat