Mainos

Tässä ovat Suomen suosituimmat työsuhdeautot

Viime vuonna Suomen halutuimmaksi työsuhdeautoksi nousi Skoda ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastojen mukaan. Työsuhdeautoissa oli keskimäärin pienemmät hiilidioksidipäästöt kuin yleisesti ensirekisteröidyissä henkilöautoissa.

Hankintatilastot perustuvat samaan Axus Finland -konserniin kuuluvien ALD Automotiven ja NF Fleet Oy:n leasingrekisteröintitietoihin Suomessa.

– Halutuimmiksi työsuhdeautoiksi suomalaiset valitsivat pääasiassa samoja merkkejä kuin vuonna 2015, mutta uudet markkinoille tulleet automallit näkyvät myös työsuhdeautoilussa, sanoo ALD Automotiven kaupallinen johtaja Kari Kauppinen.

Hankintatilastojen mukaan työsuhdeautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 116 grammaa kilometriä kohden, kun vuonna 2015 se oli 119 grammaa. Hiilidioksidipäästöarvo on laskenut 20 prosenttia vuodesta 2010, jolloin se oli 145 grammaa kilometriä kohden. Trafin tuoreen tilaston mukaan vuonna 2016 ensirekisteröityneiden henkilöautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 120,3 grammaa kilometrillä.

– Yritykset korostavat vähäpäästöisyyttä enemmän kuin yksityisautoilijat. Työsuhdeautoissa hiilidioksidipäästöarvon trendi on tasaisen laskeva. Yritysten autopolitiikat päästörajoineen kannustavat edelleen vähäpäästöisyyteen, Kauppinen kertoo.

Suosituimmat yritysautomerkit Suomessa 2016

 1. SKODA
 2. VOLKSWAGEN
 3. BMW
 4. AUDI
 5. VOLVO
 6. FORD
 7. MERCEDES-BENZ
 8. TOYOTA
 9. NISSAN
 10. OPEL

Suosituimmat yritysautomallit Suomessa 2016

 1. SKODA OCTAVIA
 2. VOLKSWAGEN PASSAT
 3. SKODA SUPERB
 4. AUDI A4
 5. BMW 5-SARJA
 6. VOLKSWAGEN GOLF
 7. FORD MONDEO
 8. VOLVO V60
 9. BMW 3-SARJA
 10. AUDI A3

Lähde: ALD Automotive ja NF Fleet ensirekisteröinnit 1−12/2016

***

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.