Tässä ovat Mestarien liigan neljännesvälieräparit – Barcelonalle hurja haaste eurojättien kohtaamisessa

Jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälieräparit arvottiin maanantaina iltapäivällä Sveitsissä. Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan helmikuun 16.-17. ja 23.-24. päivä.

Arvonnan myötä ennakkoon odotetuimpiin ottelupareihin lukeutuvat Barcelonan ja PSG:n, Atletico Madridin ja Chelsean sekä Leipzigin ja Liverpoolin kohtaamiset.

Mestarien liigan neljännesvälieräparit:

Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Pep Guardiola ei ole vielä tällä kaudella kohdannut eurokentillä suurimpia kilpailijoitaan ja välttyy niiltä yhä.

Mönchengladbachin loppurutistus lohkovaiheessa ei ollut vakuuttavin mahdollinen, mutta se osoitti pystyvänsä haavoittamaan pahasti esimerkiksi Real Madridia.

Lazio - Bayern München

Mestarien liigan hallitsevan mestarin alkukausi ei ole ollut totutun vahva. Se on Bundesliigassa toisena, mutta arpaonni neljännesvälieriin miellyttää.

Kun Lazio oli edellisen kerran pudotuspeleissä, Filippo Inzaghi iski neljä osumaa keväällä 2000.

Atletico Madrid - Chelsea

Diego Simeonen ryhmä kohtaa Chelsean, jonka espanjalaisjoukkue pudotti keväällä 2014 matkallaan finaaliin. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet sarjakautensa vahvasti.

Chelsean uusittu hyökkäys hurmaa Timo Wernerin johdolla ympäri Eurooppaa, mutta nyt se kohtaa joukkueen, joka osaa tarpeen tullen puolustaa kollektiivina nihilistisemmin ja tiiviimmin kuin ehkä mikään muu joukkue.

RB Leipzig - Liverpool

Liverpool on välttänyt tappion viimeisessä kymmenessä europelissä saksalaista joukkuetta vastaan. Edessä on pelillisesti yksi odotetuimpia kohtaamisia, kun kaksi Euroopan huipun kenties moderneinta ja laadukkaimmin valmennettua seuraa kohtaavat.

Jürgen Klopp palaa jälleen Saksaan ja nuori Leipzig-käskijä Julian Nagelsmann, 33, janoaa pudottaa yhden ennakosuosikeista. 

Porto - Juventus

Barcelona-voiton arvo lohkovaiheen päätöskierrokselta nousi Juventuksen näkökulmasta nyt korkealle. Porto esiintyi alkulohkossa mallikkaasti, mutta on selkeä altavastaaja Andrea Pirlon valmentamaa ryhmää vastaan.

Barcelona - PSG

Näiden joukkueiden kohtaamiset ovat olleet lähihistoriassa tulisia, jopa klassikoita. Kaikki muistavat kevään 2017, kun avausosan PSG:lle maalein 0-4 hävinnyt Barcelona nousi satumaisella 6-1-voitolla puolivälieriin. 

Sevilla - Borussia Dortmund

Julen Lopeteguin valmentamalla Sevillalla on edessä vaativa tehtävä, joskin otollisimpaan mahdolliseen aikaan. Dortmund erotti äskettäin päävalmentajansa Lucian Favren ja joukkue etsii uutta tasapainoa.

Atalanta - Real Madrid

Yksi Serie A:n vaarallisimpia hyökkäyksiä kohtaa vaihtelevasti pitkin kautta esiintyneen Real Madridin. Euroopan menestynein seurajoukkue kaatoi viikonloppuna Atletico Madridin ja on parantanut viime viikkoina otteitaan kapeasta pelaajaringistä huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat