Tässä ovat Koko Suomi leipoo -ohjelman finalistit!

Tutustu Koko Suomi leipoo -ohjelman finalisteihin!

Koko Suomi leipoo -ohjelman finaalissa selviää, kuka kolmesta finalistista on tämän kauden paras kotileipuri. Markus Hurskaisen ja Mika Parviaisen muodostama tuomarikaksikko on tiukan tehtävän edessä, kun he valitsevat Mari Nordmanin, Laura Valojärven ja Riitta Wuorio-Bäckin joukosta voittajan.

– Odotukset finaalista ovat tosi korkealla. Kolme taitavinta jäljellä ja kolme ihan tosi erilaista kilpailijaa. Kaikilla on ihan oma tyyli tehdä. Toivottavasti kilpailijat osaavat myös vähän rentoutua, Hurskainen toteaa.

– Uskon, että finaalista tulee tosi kovatasoinen. On tosi vaikea ennustaa, kuka on voittaja. Kaikki ovat mielestäni tosi tasaväkisiä, Mika Parviainen toteaa.

Mari Nordman

Lappeenrantalaisen anestesiasairaanhoitaja Marin arki on täynnä tohinaa. Perheeseen kuuluu miehen lisäksi seitsemän lasta ja usein ruokapöydän ääreen kokoontuu myös isovanhemmat ja lasten ystävät.

Kiireisen arjen ja henkisesti raskaan työn vastapainoksi Mari viihtyy keittiössä sekä yksin että lasten kanssa. Leipominen antaa Marille voimaa ja uskoa omiin kykyihin. Leipoessa hän uskaltaa haastaa itseään enemmän kuin missään muualla ja nauttii siitä jokaisella aistilla. Marille leipominen merkitsee myös taloudellisuutta. Suurperheen äitinä leipominen on hyvä tapa pitää menot kurissa.

Yksi leipomisharrastuksen ensimmäisistä muistoista on Marin lukiovuosilta. Kahden, nyt jo eläkkeellä olevan poliisin tyttärenä Mari kiinnitti huomioita poliisien heikkoihin eväisiin ja päätti valmistaa poliisiaseman pakkaseen erilaisia ruokia ja leivonnaisia myyntiin. Näiden herkkujen perään kyseltiin vielä vuosien jälkeenkin!

Leipomisharrastuksen lisäksi Marin elämään kuuluu vapaaehtoistyö Suomen uusperheiden liitossa sekä Suomen nuoret lesket –yhdistyksessä. Miehen kanssa vapaa-aikaa rytmittää vapaaehtoistyön lisäksi lavatanssiharrastus.

Laura Valojärvi

Savossa syntynyt Laura on ammatiltaan kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Lisäksi hän on väitöskirjatutkija Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Tällä hetkellä Laura asuu perheensä kanssa Kööpenhaminassa.

Lauran perfektionismiin taipuvainen luonne ei saa Laurasta yliotetta keittiössä, vaan hän kokee leipomisen iloisena puuhana, jossa on loputtomasti haasteita. Leipoessa mieli ei harhaile ja siksi leipominen vastaakin Lauralle meditaatiota parhaasta päästä.

Leipomisen Laura on aloittanut jo pienenä. Lapsena hän haastoi itseään opettelemalla reseptejä ulkoa, ihan vain huvikseen. Erityisen lähellä Lauran sydäntä on ranskalainen leivosperinne, jonka hän vielä jonain päivänä haluaisi hallita kokonaisuudessaan. Siihen tosin Lauran mukaan meneekin yksi ihmisikä.

Riitta Wuorio-Bäck

Kemiöläinen Riitta on perinyt leivontataitonsa äidiltään. Äiti otti Riitan mukaan leipomaan jo pikkutyttönä ja opit menivät perille. Äidin bravuuri, puolukkapiirakka, kuuluu Riitankin suosikkeihin, koska se tuo lapsuusajat mieleen. Enimmäkseen Riitta leipoo makeita kakkuja, mutta myös paljon ruokaleipää. Leipomisessa Riitta arvostaa hyviä raaka-aineita ja visuaalisesti kaunista ulkonäköä. Riitta haaveilee omasta kahvilasta, jossa saisi myydä itsetekemiään tuotteita.

Suomenruotsalaisen Riitan elämään kuuluu mies ja koira, sekä kaksi jo kotoa muuttanutta lasta. Riitta on myös isoäiti kahdelle lapsenlapselleen. Omakotitalossa riittää pihatöitä ja rakkaus kauniisiin esineisiin pitää sisustajasielun luovuuden kukkimassa. Pariskunnan yhteinen moottoripyöräharrastus vie parin aina silloin tällöin tien päälle.

Koko Suomi leipoo finaalijakso nähdään MTV3-kanavalla maanantaina 28.1. klo 20 Ohjelma löytyy myös mtv-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat