Tässä ovat 2010-luvun parhaat F1-kuskit – C Moren raati rankkasi viisi nimeä: "Nostan sen yhdeksi modernin ajan kovimmista mestaruuksista"

C Moren Urheilusuora-ohjelmassa listattiin pääsiäisviikolla 2010-luvun viisi parasta F1-kuljettajaa. Kimi Räikkönen tai Valtteri Bottas ei mahtunut listalle.

Kun miettii kuutta viimeistä F1-kautta, listan kärkeen on tarjolla vain yksi vaihtoehto: Lewis Hamilton, joka on voittanut kuudesta viimeisestä mestaruudesta viisi.

– Yksi kaikkien aikojen kuljettajista. Päivänselvä, ilmiselvä ykkösvalinta. Tarviiko tätä selittää edes? Niki Juusela kysyy.

– Ei tarvitse, Mervi Kallio kuittaa.

Listakakkonen on oikeastaan ihan yhtä selkeä valinta. Sebastian Vettel dominoi F1-ratoja vuosikymmenen alussa samaan tapaan kuin Hamilton nyt ja vei nimiinsä neljä mestaruutta.

– Vuosista Ferrarilla ei ole kovin paljon kerrottavaa, mutta pitää muistaa vuodet Red Bullilla. Ilmiömäinen nousu ensin BMW:ltä Toro Rossolle ja sitten Red Bullille. Loput on historiaa, Ossi Oikarinen sanoo.

Listakolmonen on vuosikymmenen kolmas maailmanmestari, kauden 2016 päätteeksi tuoreena mestarina radoilta vetäytynyt Nico Rosberg.

– Itse nostan sen yhdeksi modernin ajan kovimmista mestaruuksista. Kun voittaa Hamiltonin samanlaisella autolla, erittäin kova kuljettaja, erittäin kova mestaruus, Juusela sanoo.

– Se, mitä hän pani likoon, että voitti Hamiltonin, vaatii valtavasti. Nico osoitti, että kun on tahtoa, silloin kyllä pystyy, Kallio komppaa.

Hamilton, Vettel ja Rosberg ovat muutenkin kuin mestaruuksien puolesta 2010-luvun ylivoimaisia ykkösiä.

Kolmikko voitti kymmenen kauden aikana lähestulkoon kolme neljästä ajetusta osakilpailusta, kaikkiaan 144 kisaa 198:sta (73 %). Hamiltonille voittoja kertyi 73, Vettelille 48 ja Rosbergille 23.

Paalupaikoilla mitattuna lukemat olivat vieläkin tylymmät. Hamilton, Vettel ja Rosberg saavuttivat 153 paalupaikkaa 198:sta (77 %). Hamiltonille paaluja kertyi 71, Vettelille 52 ja Rosbergille 30.

Jutun yläreunan videolta voit katsoa perustelut kokonaisuudessaan ja sen, ketkä kaksi kuljettajaa täydentävät kärkiviisikon.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja