Tässä on odotettu Taycan – Porschen ensimmäinen sähköauto latautuu supernopeasti

Porsche on esitellyt historiansa ensimmäisen sähköauton hetki sitten päättyneessä julkistustilaisuudessa, joka järjestettiin samanaikaisesti kolmella mantereella.

Porsche Taycan paljastettiin samalla kellonlyömällä Niagaran putouksilla USA:n ja Kanadan rajalla, Berliinissä ja Kiinan Fuzhoussa. Tilaisuuden isäntänä toimi entinen F1-kuljettaja Mark Webber

Kiihtyvyyttä ja nopeutta piisaa

Tesla Model S:n haastajaksi suunniteltu Taycan on odotusten mukaisesti virtaviivainen ja hyvin alhaisella painopisteellä varustettu neliovinen sedan.

Autossa on hyödynnetty oppeja niin 919 Hybrid -kilpurista kuin myös 918 Spyder -superautosta, ja siihen on saatavissa nelipyöräohjaus.

Auton kaksi sähkömoottoria tuottavat yhteensä 440 kilowattia eli yli 600 hevosvoimaa. Urheilullinen perheauto kiihtyy nollasta sataan vain 2,8 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 260 kilometriä tunnissa. Vääntöä Taycan tarjoilee 1 050 newtonmetriä.

Taycan on nopea myös radalla, sillä se rikkoi Nürburgringillä sähköautojen kierrosennätyksen selviytyen yli 20-kilometrisestä radasta 7 minuutissa ja 42 sekunnissa.

40 000 autoa vuodessa

Taycan on ennakkovarattavissa myös meillä Suomessa. Varausmaksu on 3 000 euroa, joka hyvitetään täysimääräisesti auton lopullisessa hinnassa. Myös ennakkovarauksensa peruuttava saa rahansa takaisin.

Porsche Taycan rikkoi kierrosennätyksen Nürburgringilla 0:58
VIDEO: Porsche Taycan rikkoi kierrosennätyksen Nürburgringilla.

Porsche suunnittelee valmistavansa Taycania 40 000 auton vuosivauhdilla. Taycania tullaan valmistamaan Saksan Zuffenhausenissa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa, jota on päivitetty sähköautojen tuotantoa silmälläpitäen 700 miljoonalla eurolla.

93 kWh:n akku

Porschen kehittämän 800 voltin sähköjärjestelmän avulla ja 350 kW:n suurteholaturia käyttäen autoon voi ladata 100 kilometrin ajoon vaadittavan määrän sähköä vain viidessä minuutissa. Vanhan NEDC-testisyklin mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on noin 500 kilometriä. Lattiaan sijoitettu akusto on 93 kWh.

Taycanin tekniikkaa tullaan hyödyntämään myös Audin tulevassa e-tron GT -sporttimallissa sekä huhujen mukaan myös Bentleyn ensimmäisessä sähköautossa.

Ensimmäiset toimitukset alkuvuodesta

Ensimmäiset Taycanit toimitetaan asiakkaille ensi vuoden alussa. Mikäli autoon haluaa päästä tutustumaan fyysisesti ennen tilauspäätöstä, on se lääpittävänä ensi viikolla alkavassa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Auton hintaa ei vielä paljastettu.

Lue myös:

    Uusimmat