Tässä on maailman tehokkain flunssan ehkäisijä – teetkö sen riittävän usein?

Flunssan ehkäisyyn on olemassa monenlaisia konsteja, mutta tärkein bakteeritartuntojen ehkäisijä on yksinkertaisesti riittävän hyvä käsihygienia. Kaiken lisäksi se on nopeaa, helppoa ja ilmaista!

Koulujen alettua ja flunssaepidemian ollessa villeimmillään, ei pidä missään tapauksessa aliarvioida käsienpesun tärkeyttä – terveysviranomaisten mukaan se nimittäin on tehokkain yksittäinen tekijä, jolla tartuntoja voidaan ehkäistä. Kädet tulisi suositusten mukaan pestä vähintään kymmenen kertaa päivässä.

Bakteereita on kaikkialla, ja päivän aikana niitä kerääntyy käsiisi tuhansittain. Suurimmassa vaarassa olet saada käsissäsi olevat bakteerit elimistöösi ruokailun, WC-käynnin, tupakoinnin, niistämisen, juomisen tai ruoan käsittelyn yhteydessä. Erityisen tehokkaasti bakteerit pääsevät aiheuttamaan tuhojaan, kun kosketat kasvoja käsilläsi.

Käsienpesun ei pitäisi tapahtua aivan silmänräpäyksessä, vaan sen tulisi kestää noin 15-20 sekuntia. Bakteerit leviävät herkimmiten pienten lasten keskuudessa, joten on myös tärkeää opettaa jälkikasvullesi toistuvan käsihygienian salat. Jos saippuaa ja juoksevaa vettä ei ole saatavilla, voit myös käyttää käsidesiä. Käsidesi ei kuitenkaan ole tehokas, mikäli kätesi ovat silminnähden likaiset.

Kiinnitä huomiota näihin käsiä pestessäsi:

1. Älä pihistele saippuan kanssa
2. Luo kitkaa käsiisi hankaamalla niitä yhteen
3. Muista pestä sekä kämmenet että kämmenselät
4. Älä myöskään unohda ranteita ja sormienvälejä
5. Kynnet ja kynsinauhat tulee pestä erityisen huolella
6. Huuhtele kädet lämpimällä vedellä
7. Sulje hana paperia apuna käyttäen

Lähde: Newsminer.com
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja