Tässä on maailman ensimmäinen pitkän matkan sähköbussi – linjaliikenne jo aloitettu

0:33

Saksalainen linja-autoliikennöitsijä Flixbus on ensimmäinen firma maailmassa, joka on ottanut käyttöön täysin sähköllä kulkevan bussin pitkille matkoille.

28 eri maassa liikennöivä FlixBus on Euroopan suurimpia linja-autoliikennöitsijöitä. Lokakuun lopusta alkaen yrityksen sähköbussilla on päässyt kulkemaan kahdesti päivässä Frankfurtista Mannheimiin.

Onnistuneen pilotoinnin jälkeen vakikäyttöön

Sähköbussin toimintaa pilotointiin ensiksi Ranskassa hieman lyhyemmällä matkalla Pariisista Amiensiin ja onnistuneen kokeilun jälkeen täysin sähköllä kulkeva bussi otettiin käyttöön vakireitillä Saksassa.

Bussi latautuu kummallakin päätepysäkillä sekä yön aikana Mannheimin bussiasemalla. Kummallakin pysäkillä on laturi, jonka latausteho on noin 80 kilowattia.

– Liikennöintialalla on kaksi rinnakkaista trendiä: Ihmisistä on tulossa yhä liikkuvampia, mutta toisaalta ymmärretään sen vaikutukset, mitä vaikutuksia omalla autolla ajamisesta on ympäristölle, FlixBusin perustaja ja toimitusjohtaja André Schwämmlein kertoo.

Ympäristö kiittää

Bussi kulkee 100-prosenttisesti puhtaalla energialla, jonka on tuottanut FlixBusin yhteistyökumppani Greenpeace Energy.

– Haluamme auttaa muokkaamaan liikkumisen tulevaisuutta. Vaikka sähköbussit ovat tällä hetkellä paljon kalliimpia ostaa, uskomme, että tämä on kannattava investointi pitkällä tähtäimellä niin yhtiöllemme, asiakkaillemme kuin ympäristöllekin, Schwämmlein kommentoi.

Tutkimusten mukaan, FlixBusin sähköbussi tuottaisi ensimmäisenä toimintavuotenaan 82 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin perinteinen polttomoottoribussi.

Lähde: FlixBus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja