Mainos

Tässä on ensimmäinen todellinen leijulauta: Pysyy ilmassa 6 minuuttia (video)

Paluu Tulevaisuuteen -elokuvista tuttua leijulautaa on viime vuosina yritetty toteuttaa vaihtelevin tuloksin. Osa leijulaudoista on saatu leijumaan vain magneettikentän päällä.

Arca Space Corporation -niminen yritys on onnistunut tehtävässä vähintään kohtuullisesti. Sen Arcaboard leijuu ilmassa kuuden minuutin ajan, vieläpä ihminen kyydissään.

Arcaboard leijuu maan, mutta myös veden päällä. Sen päälle voi nousta, kunhan ei ylitä noin 110 kilon painorajaa.

Lauta on valmistettu kestävästä komposiitista ja se painaa noin 80 kiloa. Mistään kevyestä kainaloon nostettavasta laitteesta ei siis ole kyse.

Noustakseen ilmaan Arcaboardiin on istutettu 36 pyörivää elektronista "propellia", joilla saavutetaan 195 kilon maksiminostovoima. Hevosvoimia laitteesta löytyy 272.

Arcaboardin vakautusjärjestelmää ohjataan älypuhelimen välityksellä lennon aikana, mutta lautaa voi ohjailla myös kehon liikkeillä.

Miinuksena on ainakin vielä se, että laudalla pysyy ilmassa vain noin kuuden minuutin ajan. Sen jälkeen laudan voi telakoida ArcaDock -pikalatauspisteeseen. Yksi lataus kestää sillä vain 35 minuuttia. Seinälatauksella aikaa menee peräti kuusi tuntia.

Arcaboard tulee myyntiin ensi keväänä noin 18 000 euron hintaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.