Tässä haasteessa tehdään 30 onnellista asiaa 30 päivän aikana – otatko haasteen vastaan?

1:08
Oletko jo kuullut "pötköttelyjoogasta"?

Hannah Irelan listasi 30 asiaa, jotka tekevät onnellisemmaksi 30 päivässä. Oletko valmis kokeilemaan?

Video: Kokeile rentouttavaa "pötköttelyjoogaa" helposti kotona!

Hannah Irelan kirjoitti Thought Catalog -sivustolla 30 päivän onnellisuushaasteesta. Tarkoituksena on oppia panemaan itsensä terveellä tavalla etusijalle. Otatko sinä haasteen vastaan?

30 päivän onnellisuushaaste

1. Herää 30 minuuttia aiemmin kuin ennen. Kyllä, se on ankeaa, mutta olet tuottavampi ja saat ylimääräisen puolituntisen päiviisi!

2. Lue inspiroiva kirja. Jos kovin inspiroivaa kirjaa ei löydy, mikä tahansa kirja kelpaa.

3. Mene ulos kävelemään. Kävelyllä on tutkittuja terveysvaikutuksia!

4. Mene vaahtokylpyyn tai ylelliseen suihkuun. 

5. Sammuta some. Sosiaalisesta mediasta on tutkitusti haittaa mielenterveydelle, joten kokeile olla hetki ilman.

6. Nauti kupillinen kuumaa kaunista maisemaa tuijottaen.

7. Ota yhteyttä ihmiseen, jota et ole tavannut hetkeen. Muistatko lupaukset kahvitteluhetkestä? Nyt on aika lunastaa ne! Tavatessasi vanhan ystävän saatat pian huomata, että vaikka olette muuttuneet paljon, olette säilyneet myös samanlaisina kuin ennen.

8. Kokkaa kehoasi ajatellen. Älä turvaudu pakasteisiin tai noutoruokaan, vaan käytä aidosti aikaa siihen, että teet ruoan alusta asti. Kokeile vaikka tätä:

7:27

10. Yritä hymyillä ihmisille, vaikka päiväsi olisi huono. Huomaat pian, että olosi paranee – ja saatat saada hymyn myös takaisin!

11. Kuuntele suosikkikappalettasi.

12. Tanssi itseksesi!

13. Kuuntele podcastia. Olet kuullut niistä, muttet ole koskaan kokeillut? On aika yrittää! 

14. Tee päiväretki. Onko sinun pitänyt jo viikkokausia hoitaa se tylsä vakuutus- tai pankkiasia? Ota se listallesi tänään!

15. Väritä tai maalaa.  Ota joka päivä aikaa olla luova. Huomaat pian, että hetki on päivän paras! Rakenna vaikkapa talvinen maisema:

0:38

16. Hemmottele itseäsi. Et tarvitse välttämättä rahaa tai suunniteltua ohjelmaa: jos esimerkiksi nautit ajamisesta, anna itsesi ajaa 20 minuutin lenkki maaseudulla. Vietä rauhassa aikaa kotona. Älä pode huonoa omaatuntoa: tutkimuksen mukaan laiskuus voi olla salaisuus pidempään elämään!

17. Mene hierontaan.

18. Ota nokoset. Et koskaan tajua, miten väsynyt olet, ennen kuin saat olla väsynyt luvan kanssa!

19. Kehu jotakuta.

20. Nauti luonnosta, älä vain viiletä sen ohi matkalla töihin tai kotiin! Tee tietoinen päätös keskittyä maisemaan, tuoksuihin ja tuntemuksiin.

21. Kokeile joogaa. Jos et pidä hikijumpasta, jooga voi olla sinulle. Jos taas karsastat joogaa, mene kunnon hikijumppaan!

22. Leivo keksejä – näihin tarvitset vain neljä ainesosaa! Kokeile valmistaa vaikkapa kakkua, kuppikakkuja – tai viinereitä:


23. Mene taidemuseoon. Jos et pidä taiteesta, valitse historiallinen museo. Jos et pääse lähtemään, katsele taidetta netissä. Löytyisikö Instagramista uusi, inspiroiva tili seurattavaksi?

24. Vietä oikeaa laatuaikaa perheesi kanssa. Älä ajattele seuraavaa hetkeä tai kiirehdi, koska pian pitäisi jo olla jossakin. Keskity hetkeksi siihen, missä olette nyt.

25. Mene uuteen kahvilaan tai ravintolaan. Valitse kohde, johon olet pitkään halunnut mennä, mutta jolle ei koskaan tunnu löytyvän aikaa.

26. Katso elokuva.

27. Rentoudu 30 minuuttia. Tee hetken ajan vain sitä, mitä haluat.

28. Hoida puutarhaa, vaikket tietäisi, miten. Jos sinulla ei ole puutarhaa, hoivaa viherkasvia. Tutkimuksen mukaan puutarhanhoidolla voi olla tärkeä rooli jopa taistelussa rintasyöpää vastaan!

30. Mene nukkumaan 30 minuuttia aiemmin. Sulje laitteet ja härvelit, jotta saisit levätä aidosti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja