Perheenäidin koskettava muistutus: Luo muistoja, kun se on mahdollista – "meille ei ole luvattu huomista"

16:48

Amerikkalainen Vicki Tate muistuttaa, että muistojen luominen on tärkeää.

Millainen on kesäloma vähävaraisten lasten perheessä? Yllä olevalla videolla aiheesta juttelemassa luokanopettaja Maarit Korhonen.

Pohditko, raaskisitko viedä perheesi lomamatkalle? Yhdysvaltojen Tenneseessä asuva Vicki Tate, 27, kehottaa lopettamaan epäröimisen ja lähtemään reissuun.

– Saatat huolehtia rahasta, rahoituksesta, poissaolopäivistä, lasten käytöksestä, ja muusta, mutta älä. Tee se vain. Lähde reissuun, hän kirjoittaa suositulla Love What Matters -sivustolla.

"Joskus jäljellä on vain muistot"

Tate kertoo kaiken muuttaneesta kohtaamisestaan hautajaisissa.

– Muistan kävelleeni arkulle surevan aviomiehen, ystävän, isän luo. Hän jätti minut ja aviomieheni miettimään sanoja, joita en koskaan unohda, ja sen jälkeen olemme eläneet niiden mukaan. Hän kertoi meille, että kun kaikki on sanottu ja tehty, tarvitsette muistoja, koska joskus ne ovat ainoa asia, mitä on jäljellä. Teidän pitää tehdä matkoja lasten kanssa. Jokainen niistä, mistä puhutte. Jos teidän pitää laittaa se luotolle (kohtuullisena summana), ja maksaa myöhemmin, lähtekää reissuun.

– Vaikka se olisi vain muutaman päivän reissu, tehkää se.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä. 

"Aika on arvokasta, eikä meille ole luvattu huomista"

Tate muistuttaa, että aina voi tienata lisää rahaa, mutta toista mahdollisuutta luoda muistoja ei välttämättä tule.

Tate kertoo perheensä nauttineen omista reissuistaan. Lomalla on naurettu, nukuttu vain vähän ja katsottu lasten tekevän hiekkaan enkeleitä. Lapset ovat päässeet kokemaan asioita, joihin kotona ei ole mahdollisuutta. 

– Lapseni nauramassa ja elämässä uudelleen reissun tapahtumia, se on enemmän kuin korvaamatonta minulle. Lähtekää reissuun.

– Vanhemmat, jos olette huolissanne siitä, ettette voi olla lomalla pitkään, lapsenne eivät välitä, olkaa pari päivää ja luokaa muistoja.

– Aika on arvokasta, eikä meille ole luvattu huomista. Luottakaa minuun. Lähtekää reissuun.

***

1:09

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja