1:15

Toimittaja joi sitruunavettä joka aamu viikon ajan – kokeilu yllätti niin hyvässä kuin pahassa

Sitruunaveden juomisella väitetään olevan monia terveysvaikutuksia ihon terveydestä immuunijärjestelmän vahvistamiseen. Toimittaja testasi, onko väitteissä perää.

VIDEO: Videolla kerrotaan, miten saat helpommin puristettua sitruunasta mehut

Syysflunssien iskiessä työpaikoilla ja kouluissa, voi olla hankalaa pitää itsensä terveenä. Yksi keino parantaa mahdollisuuksiaan välttää flunssa, on kokeilla sitruunavesi-haastetta. Insiderin toimittaja Gianluca Russo joi viikon ajan joka aamu sitruunavettä testatakseen sen terveysvaikutuksia.

Monet vakuuttavat, että juomalla sitruunavettä joka aamu, akne helpottaa ja immuunijärjestelmä vahvistuu sitruunan sisältämien c-vitamiinien ansiosta.

Simppeli, edullinen ja toimiva!

Sitruunaveden valmistaminen on hyvin yksinkertaista: Sekoita noin 2 dl vettä puolikkaan sitruunan mehun kanssa. Joissain resepteissä neuvotaan käyttämään lämmintä vettä, mutta Russon mielestä se vaikutti negatiivisesti juoman makuun. Jos haluaa saada juomaan ravintoaineita, lisää lasiin pari viipaletta kurkkua.

Juotuaan sitruunavettä viikon ajan, Russo huomasi selkeitä muutoksia. Hänen ihonsa oli lähes virheetön: ei näppylöitä tai öljyisyyttä. Iho myös tuntui paljon pehmeämmältä ja vaikutti kirkkaammalta. Käytännössä sitruunavesi loi siis luonnollisen korostuksen kasvoille.

– Huomasin, että sitruunavesi vaikutti myös hengityksen hajuun. Minulla on valitettavasti varsinkin aamuisin pahanhajuinen hengitys, mutta sitruunavesi auttoi siihen, Russo kertoo.

Vaikutus hengitykseen perustuu siihen, että hedelmän sitruunahapot taistelevat suun bakteereja vastaan.

Plussat ja miinukset

Viikon päätteeksi Russo huomasi olevansa myös vähemmän turvonnut. Sitruunat ovat luonnollisesti virtsaneritystä lisääviä, jonka ansiosta keho luopuu säilömästään ylimääräisestä suolasta, mikä vähentää turvotusta.

Kasvojen ihon heleytymisen ja turvotuksen vähenemisen lisäksi Russo ei kuitenkaan huomannut muita terveysvaikutuksia. Toisaalta viikon aikana on hankala huomata, auttoiko sitruunavesi immuunijärjestelmän vahvistamisessa tai sisäelinten hyvinvoinnissa.

Muutaman negatiivisen sivuvaikutuksen Russo kuitenkin huomasi. Lisääntynyt janon tunne ja outo maku suussa, jos ei kostuttanut kurkkuaan.

Kaiken kaikkiaan Russo piti kokeilua kuitenkin positiivisena, etenkin kasvojen ihon saamien hyötyjen vuoksi.

 Lähde: Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja