Nainen meditoi joka päivä kuukauden ajan – näin kävi

Allison Young päätti aloittaa haasteen ja meditoida päivittäin kuukauden ajan. Nämä asiat hän oppi!

Allison Young harrastaa meditointia. Hän päätti kirjoittaa kokemuksistaan Men's Health -lehteen.

Youngin tarina on melko tavallinen: meditaatio tuntui hyvältä, mutta aina löytyi jotakin kiireellisempää tai tärkeämpää tehtävää. Young oli liian stressaantunut, väsynyt tai kiireinen ehtiäkseen meditoida.

Lopulta Young päätti meditoida päivittäin kuukauden ajan. Nämä asiat hän oppi!

1:13

1. Tuhlaat joka päivä aikaa

Suurin este meditoinnille oli myös Youngin tapauksessa ajanpuute. Kun hän aloitti säännöllisen meditoinnin, hän tajusi pian, miten paljon aikaa hän hukkaa joka päivä Facebookissa, Netflixin parissa tai netissä.

– Kun aloitin säännöllisen meditoinnin, minun täytyi oikeasti katsoa päiviäni ja kysyä ”onko minulla heräämisen ja nukkumaanmenon välillä ylimääräinen kymmenen minuuttia , jonka voisin käyttää jonkin terveellisen ja hyödyllisen tekemiseen?” Vastaus oli aina ”kyllä”.

2. Stressaantuneen mieleen rauhoittamiseen ei ole yhtä toimivaa kikkaa

Youngin mukaan meditoiminen oli kuin viileään veteen menemistä: aluksi se on epämukavaa, mutta lopulta olet kokonaan vedessä etkä enää tunne kylmyyttä.

– Sinne pääseminen ei tosin ollut helppoa. Yksisanaisen mantran toistaminen päässäni vain lisäsi (stressin) äänenvoimakkuutta. Kun katsoin ajatusteni lipuvan pois pilvien tavalla, mieleni vain sumeni, Young kuvailee.

Lopulta Young tutki erilaisia meditointitekniikoita ja löysi itselleen sopivan.

1:28

3. Kun jokin asia epäilyttää, kirjoita se ylös

Osa ajatuksista tulee ja menee. Osa kiertää kehää. Youngin mukaan nalkuttavista ajatuskehistä pääsee eroon, kun kirjoittaa niitä ylös.

4. Energia virtaa vapaammin

Youngin mukaan meditointi sai hänet tuntemaan väristyksiä lihaksissaan. Hän rentoutui kuin hyvän hieronnan aikana.

1:20

5. Mitä enemmän meditoit, sitä enemmän haluat meditoida

Sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä – ja sama pätee myös meditaatioon. Youngin mukaan ensimmäinen viikko haastetta tuntui työltä. Toisen viikon aikana jotakin tapahtui, ja Young alkoi kaivata aikaa meditaatiosovelluksensa kanssa.

6. Asiat, jotka yleensä ärsyttävät sinua, eivät enää ärsytä

Introvertiksi tunnustautuva Young vietti kokonaisen päivän äitinsä ja kahden lapsensa kanssa. Hän ei ärsyyntynyt kertaakaan, vaikka lapset huusivat, äiti käyttäytyi tavanomaisella, yleensä ärsyttävällä tavallaan ja kaikkialla oli turisteja.

1:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja