Mainos

Hyviä uutisia viherpeukaloille! Puutarhanhoidosta paljastui merkittävä terveyshyöty

Jokainen viherpeukalo tietää, että puutarhanhoito on erityisen rentouttavaa puuhaa. Nyt sormet kannattaa upottaa multaan käsivarsia myöten, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan puutarhanhoidolla voi olla tärkeä rooli taistelussa rintasyöpää vastaan. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan keski-iässä ja sen jälkeen harrastettu puutarhanhoito voi pienentää riskiä sairastua rintasyöpään. Aktiivinen puutarhaharrastus voi vähentää sairastumisriskiä peräti kolmellatoista prosentilla.

Laajassa World Cancer Research Fund - ja American Institute for Cancer Research -järjestöjen tekemässä tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen, että liikunta on elämäntapaan liittyvistä tekijöistä tehokkain tapa suojautua rintasyöpää vastaan. Puutarhanhoito kuuluu myös tähän kategoriaan. 

Päivittäisen alkoholin juomisen todettiin puolestaan aiheuttavan eniten harmia. Jo pelkkä päivittäinen viinilasillinen kasvatti rintasyöpäriskiä peräti yhdeksällä prosentilla vaihdevuosi-ikäisten naisten keskuudessa.

Puutarhanhoidosta hyötyä etenkin vaihdevuosien jälkeen 

Vuosittain yli 50 000 naista saa rintasyöpädiagnoosin. Kansainvälisen tutkimusjärjestön mukaan näistä tapauksista yli kuusituhatta olisi ehkäistävissä pelkän liikunnan avulla.

Liikuntaa kannattaa harrastaa etenkin ennen vaihdevuosia, sillä päivittäisen kovatehoisen liikunnan todettiin laskevan rintasyöpäriskiä 17 prosentilla. Vaihdevuosien jälkeen hyödyt vähenivät, ja kovatehoisen liikunnan todettiin laskevan syöpäriskiä enää kymmenellä prosentilla.

Tämän elämänvaiheen jälkeen juoksu kannattaa vaihtaa kohtuulliseen liikuntaan, kuten puutarhanhoitoon, jonka katsottiin pienentävän rintasyöpäriskiä huomattavasti tehokkaammin kuin kovatehoisen liikunnan.

Myös alkoholin juomista kannattaa rajoittaa, sillä järjestön mukaan yli 20 000 vuosittaista rintasyöpätapausta olisi ehkäistävissä alkoholista luopumalla.

Tutkijoiden mukaan päivittäinen aktiivisuus, terveellinen ruokavalio ja alkoholista luopuminen ovat avainasemassa rintasyöpäriskin pienentämisessä. 

Tutkimuksta varten analysoitiin 119 aiempaa tutkimusta, jotka sisälsivät tietoa yhteensä yli 12 miljoonalta naiselta.

Muista tutkia rintasi säännöllisesti! Katso videolta, kuinka teet sen oikein. 


Lähde: Telegraph

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.