Tasa: Kutsutko varkaat vahingossa kotiisi?

Taloussanomat kirjoittaa, että lomailmoitus Facebookissa on kuin kutsu varkaille, jotka seuraavat nykyään sosiaalista mediaa tarkkaan. Lehden haastattelema rikoskomisario Pertti Sovelius kehottaa ihmisiä varovaisuuteen.

Taloussanomat kirjoittaa, että lomailmoitus sosiaalisessa mediassa saattaa olla kuin suora kutsu varkaille tulla putsaamaan koti sen ollessa tyhjillään.

Britanniassa on tullut viime aikoina ilmi asuntomurtoja, joiden uhri on kertonut Facebookin tai Twitterin välityksellä ystävilleen lähtevänsä lomalle. Statuspäivitysten kautta myös varkaat ovat saaneet asiasta tiedon.

Suomen poliisi kehottaakin ihmisiä kiinnittämään huomiota siihen, millaisia tietoja internetissä jaetaan.

– Suoran yhteyden osoittaminen varmuudella on todella vaikeaa, rikoskomisario Pertti Sovelius Helsingin poliisista kertoo Taloussanomien haastattelussa.

– Ilmoittamalla, ettei ole paikan päällä, antaa rikollisille vihjeen, mistä lähteä etsimään potentiaalisia kohteita. Uskoisin, että internetissä olevia tietoja käytetään tällä tavalla, hän jatkaa.

Murtoja tapahtuu muutenkin enemmän kesällä, koska se on suosittua loma-aikaa.

– Kesä–heinäkuu on vilkkainta aikaa asuntomurroissa, kun kodit ovat tyhjillään. Myös varkaat tietävät sen, hän muistuttaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja