Tarja Halonen on teatteri-ihmisiä: "On pelottavaa, että omakin aika alkaa tulla pian historiaksi"

Presidentti Tarja Halonen: Kofi Annan nosti koko YK:n profiilia 5:35

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön edeltäjä Tarja Halonen kertoi MTV:lle kuulumisiaan Helsingin kaupunginteatterin uuden näytelmän ensi-illassa. Halonen kuvailee itseään teatteri-ihmiseksi.

Katso yllä Tarja Halosen haastattelu koskien YK:n entisen pääsihteerin Kofi Annanin kuolemaa.

Suomen 11. presidentti, Sauli Niinistön edeltäjä Tarja Halonen osallistui Helsingin kaupunginteatterin uuden näytelmän Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu ensi-iltaan.

– Menen katsomaan näytelmää hyvin uteliain mielin. Vaikka olen lähes sitä sukupolvea, jonka pitäisi hyvin Kekkonen tuntea, en henkilökohtaisesti häntä tuntenut. En koskaan saanut kutsua esimerkiksi lastenkutsuille, mutta muutaman kerran tapasin hänet virallisissa yhteyksissä, Halonen kertoo MTV:lle.

Halonen kertoo olevansa teatteri-ihmisiä. Hän on Työväen Näyttämöiden Liiton kunniapuheenjohtaja.

– Olen kyllä teatteri-ihmisiä. Itse asiassa, minun juristitaustaani on käytetty hyväksi sekä tässä teatterissa (Helsingin kaupunginteatterissa) että eri ryhmäteattereissa. Täsmälleen vuodesta 1970 asti olen ollut mukana sekä teatteriryhmien että niiden yhteistyöjärjestöjen toiminnassa, Halonen muistelee.

– Myös Pentti (Arajärvi, Halosen puoliso) on innokas teatteri-ihminen. Hän on tänään Islannin Reykjavikissa kokouksessa, mutta meidät voi bongata melko usein teatterista.

Tarja Halonen ei halua nimetä viime vuosilta yhtä vahvasti mieleen jäänyttä teatteriesitystä ylitse muiden, mutta yksi asia on ilahduttanut häntä kuluvan vuoden aikana.

– On ollut mielenkiintoista, miten vuoden 1918 tapahtumat (punaisten ja valkoisten välillä käyty Suomen sisällissota) ovat olleet ihan eri tavalla esillä kuin mitä ne olivat kymmenen vuotta sitten, jolloin yritin niitä itse nostaa yleiseen keskusteluun, Suomen presidentti vuosilta 2000–2012 sanoo.

– Nyt on nähtävästi kulunut jo niin kauan aikaa, että elää jo neljäs sukupolvi niiden tapahtumien jälkeen. On oikeastaan jo aika pelottavaa, että omakin aika alkaa pian tulla historiaksi, kun nyt on jo Kekkonenkin teatterilavalla.

Syksy on alkanut Suomen ensimmäisen naispresidentinkin kalenterissa.

– Jos nyt kiteytän itsekeskeisesti asian, niin ensimmäiset koripallotreenit ovat jo takana. Siitä se syksy lähtee rullaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat