Tappara nousi komeasti voittoon puolivälierissä – päätöserässä Tuukka Mäntylän tilanne aiheutti porua

Tappara otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se voitti Rauman Lukon 3-2-lukemin puolivälieräottelussa perjantai-iltana Tampereella.

Päätöserässä Tapparan hyökkääjä Niko Ojamäki sai kiekon maaliin, mutta ennen kuin hänen laukauksensa lähti, osui Tuukka Mäntylä Lukon maalivahtiin Lassi Lehtiseen. Osuma hylättiin välittömästi.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta kyseli suureen ääneen estämisjäähyn perään, mutta tuomaristo ei sellaista tuominnut. Sosiaalisessa mediassa myös jääkiekkokansa ihmetteli jäähyttömyyttä kovaan ääneen.

Lukko yritti tasoitusmaalin tekoa Mäntylän tilanteen aikana, sillä Tappara oli siinä vaiheessa 3-2-johdossa.

Tappara meni avauserässä 1-0-johtoon, kun Jarkko Malinen onnistui maalinteossa. Lukko nousi tasoihin ja meni 2-1-johtoon erän aikana, kun Arttu Ilomäki teki kaksi maalia.

Alla olevalla videolla Arttu Ilomäen 2-1-johtomaali.

(Juttu jatkuu videon jälkeen).

Tappara oli kuitenkin tehokas toisessa erässä, kun Jere Karjalainen ja Valtteri Kemiläinen veivät kirvesrinnat 3-2-johtoon. Tappara pystyi lopulta puolustamaan johtoaan.

Tappara johtaa puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 1-0. Välieriin etenee neljällä voitolla.