Tapio Lehtisen pelastaja teki historiallisen suorituksen – kato kävi

Tapio Lehtisen pelastanut eteläafrikkalainen Kirsten Neuschäfer voitti maailman ympäri vieneen purjehduskilpailun Golden Globe Racen. Neuschäfer saapui torstai-iltana maaliin Ranskan Les Sables-d’Olonneen.

Yksikään nainen ei ole aiemmin voittanut maailmanympäripurjehduskilpailua, jossa kierretään kolme Eteläisen valtameren mantereiden suurta niemeä. Neuschäfer, 40, purjehti maailman ympäri 266 vuorokaudessa.

– Erinomaisena purjehtijana ja kaikin puolin loistavana tyyppinä hän on täydellinen esikuva ja innoittaja myös purjehdusta harrastaville tai harkitseville tytöille ja naisille, Lehtinen kommentoi tiedotteessa.

Kisan vaativuutta korostaa, että 16 startanneesta purjehtijasta maaliin on selviämässä vain kolme purjehtijaa.

Neuschäferistä tuli purjehdushistorian seitsemäs ihminen, joka on purjehtinut yksin maapallon ympäri 30 000 merimailia (55 560 kilometriä) ilman pysähdyksiä, varuste- ja muonatäydennyksiä tai automaattiohjauslaitteita sekä elektronisia navigointivälineitä.

Voittajan ainoa pysähdys oli Lehtisen pelastaminen Intian valtameren ja Eteläisen jäämeren rajalla 18. marraskuuta, kun Lehtisen Asteria-vene upposi yllättäen meren pohjaan.

Lue myös:

    Uusimmat