Mainos

Tapetoi joulupuu

Tämä puu ei varise. Tapetinpaloista leikattiin ja sommiteltiin kuusi, joka kiinnitettiin suoraan seinään. Hauskannäköinen kuusi syntyy myös erilaisia kuoseja yhdistämällä.

Kiinnostuitko?

Mieti, kuinka leveän kuusen haluat, ja leikkaa tapetista hiukan tätä pitempi pätkä. Leikkaa vielä kolme palaa. Lado limittäin ja hahmottele kääntöpuolelle kuusi. Kappaleiden alareunat saavat olla vähän leveämpiä kuin alapuolisen osan yläreuna. Leikkaa, kiinnitä toisiinsa. Kuvassa palojen alareunaan on liimattu pala polystyreeniä tuomaan kolmiulotteisuutta. Tee pintaan ristiviillot, joihin pujotat valoköynnöksen. Vahvista tarroilla, kuten kuvassa. Kiinnitä kuusi monesta paikasta seinään esimerkiksi kaksipuoleisella teipillä.

Kaunista karahka

Pihalla kuivunut känkyrä saa arvokkaan vanhuuden joulukuusen korvaajana. Kullanhohtoiset kruunut, karkkitötteröt ja kynttilät asustivat puusta karun kauniin.

Kiinnostuitko?

Miten se pysyy pystyssä? Ison karahkan voit istuttaa kuusenjalkaan, pienemmän voit tukea kivenmurikoiden avulla esimerkiksi tukevaan keramiikka- tai betoniruukkuun.

Viritä kranssi

Tee kauneimmista lasipalloistasi ja koristeistasi sommitelma kattokranssiin. Pikkulapsiperheissä tämä on käytännöllinen tapa laittaa arat koristeet esille, kuusessa ne saattaisivat saada kyytiä.

Kiinnostuitko?

Osta valmis silkkikukkakranssi ja sido siihen kiinnitysnyörit esimerkiksi silkkinauhasta. Koristeet saat roikkumaan siimalla.

Puno kuusenalusmatto

Paperisydämistä tuttua pujottelutekniikkaa voi käyttää myös kankaaseen. Tässä huopasuikaleista on koottu tyylikäs kuusenalusmatto. Napit ilostuttavat reunoja.

Kiinnostuitko?

Tarvitset neliön kokoiseen mattoon kaksi metriä rispautumatonta huopaa, jonka leveys on vähintään metrin. Leikkaa 20 suikaletta (10 cm x 1 m). Pujottele ne toistensa lomaan, kiinnitä nuppineuloilla. Harsi joka ”risteykseen” ronski ristipisto, joka pitää kankaat paikallaan. Katkaise lanka joka piston jälkeen, solmi ja jätä päät näkyviin. Ompele lopuksi reunaan nappeja.

Teksti: Mariia Sarilo
Kuvat: Thomas Ibsen, Marie Claire Idees/ Fennopress, Anders Schønnemann

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.