Tapas-ilta

Kun aurinko laskee, espanjalaiset kokoontuvat ravintoloihin nauttimaan hyvästä seurasta, tapaksista ja tietysti viinistä.

Tämä espanjalainen tapa ja perinne on helppo toteuttaa myös kotona. Tarvitset vain yksinkertaisia raaka-aineita, ystäviä ja Campo Viejo viiniä!

Viinisuositus

Tapasten kanssa on mahdollista tarjota melko monen tyyppistä viiniä, myös kuohuviini sopii. Oheiset reseptit toimivat erityisen hyvin paahteisen ja kuivattujen hedelmien sävyttämän Campo Viejo Reservan kanssa. Mikäli pidät raikkaammasta ja kevyemmäst, valitse Campo Viejo Cava Brut Reserva.

Reseptejä tapas-iltaan

Kokeile näitä helppoja herkkuja tai ideoi omat reseptisi.

Espanjalaisia oliiveja, manchegojuustoa ja serranokinkkua

Helpoin tapa tarjoilla tapaksia on asetella lautaselle hyvälaatuisia espanjalaisia oliiveja, kunnon kimpale manchegojuustoa ja serranokinkkua. Madridista ei löydy tapasbaaria, jossa tätä ei olisi tarjolla!

Oliiviöljyssä marinoitua vuohenjuustoa

  • 300 g vuohenjuustoa (kiinteää)
  • reilusti neitsytoliiviöljyä ja basilikaa

Viipaloi vuohenjuusto annospaloiksi. Kaada päälle neitsytoliiviöljyä, lisää silputtu basilika ja anna marinoitua vähintään vuorokausi. Tarjoa huoneenlämpoisenä.

Oliivitahnalla täytetyt kirsikkatomaatit

  • 1 dl espanjalaisia oliiveja
  • 1 ½ tl kapriksia
  • 1 tl brandya
  • ¼ tl raastettua sitruunan kuorta
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 32 kirsikkatomaattia
  • hienonnettua perjsiljaa koristeeksi

Laita oliivit monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Lisää kaprikset, brandy, sitruunankuori ja oliiviöljy ja anna käydä tahnaksi. Leikkaa kirsikkatomaateista kanta pois ja halkaise ne. Leikkaa myös hattuosasta pieni pala pois, jotta tomaatinpuolikas pysyy pystyssä. Kaiva teelusikalla siemenet pois tomaateista. Täytä tahnalla ja koristele persiljalla.

Savulohitartar

  • 4 palaa vaaleaa leipää
  • 50 g anjoviksia, hienoksi hakattuna
  • 50 g kylmäsavustettua lohta, hienoksi hakattuna
  • 50 g lämminsavustettua lohta, hienoksi hakattuna
  • 2 tl hienoksi hakattua sipulia
  • 2 tl hienoksi hakattua kaprista
  • 75 g majoneesia (n 5 rkl)

Paahda leipäviipaleet. Sekoita muut ainekset tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna leiville ja koristele kapriksilla.

Parsaa majoneesin kera

  • 1 tlk säilöttyä valkoista parsaa
  • majoneesia

Valuta parsat, asettele kimpuiksi lautaselle ja reilu annos majoneesia viereen. Tarkoitus on kastaa parsat majoneesiin. Koristele hakatulla persiljalla.

Lue myös:

    Uusimmat