Tapani Perttu toipuu aivoleikkauksesta – vaimo iloitsee jo vaikutuksista

Näyttelijä Tapani Pertulle asennettiin aivotahdistin keskiviikkona.

Muun muassa Puhtaat valkeat lakanat, Tuliportaat ja Hovimäki-sarjoista sekä teatterinlavoilta tunnettu näyttelijä Tapani Perttu toipuu parhaillaan leikkauksesta.

Pertulle tehtiin keskiviikkona stimulaattorileikkaus, jossa hänelle asennettiin aivotahdistin. Tahdistimen tavoitteena on parantaa aistisykettä ja helpottaa Parkinsonin tautia sairastavan Pertun toimintaa.

MTV.fi ei tavoittanut Perttua aiemmin viikolla, mutta perjantaina näyttelijän vaimo Tamara Perttu vastasi haastattelupyyntöön.

Tamara oli perjantaina miehensä luona sairaalassa ja kertoi leikkauksesta reippaasti toipuvan Tapanin odottavan parhaillaan sairaalan kahvihetkeä.

– Leikkaus on suoritettu ja stimulaattori käynnistetty. Tapani kävelee jo paremmin. Muutokset ovat pieniä vielä tässä vaiheessa, mutta kuitenkin. Hän syö itse ja kädet sekä nielu toimivat hienosti, Tamara iloitsee.

Tamara toteaa, että ymmärrettävästi suuri leikkaus oli jännittänyt häntä.

– Ainahan siinä on pientä pelkoa mukana, mutta parempi on, kun sitä ei ajattele.

Kohta kotiin sairaalasta

Pertun keskiviikkoinen leikkaus oli kestänyt yli kuusi tuntia, mutta nyt mies toipuu jo tavallisella osastolla. Seuraavaksi Pertut odottavat kotiuttamista.

–  Ennen leikkausta puhuttiin, että noin viikon jälkeen pääsisi kotiin. Katsotaan nyt, tässä näkee pikkuhiljaa, että miten edistytään.

Pertulla diagnosoitiin Parkinsonin tauti noin kymmenen vuotta sitten. Sairauden oireisiin kuuluu lihasjäykkyys ja esimerkiksi vapina.

Tähän mennessä Pertun sairautta on hoidettu lääkityksellä, mutta leikkauksen myötä lääkitystä voidaan nyt vähentää asteittain. Pertulla onkin toivottavasti lukuisia parempivointisia eläkevuosia edessäpäin.

– Tässä nyt vain rauhassa tarkkailemme tilannetta, hyväntuulinen Tamara toteaa.

Pertun leikkauksesta uutisoi tällä viikolla ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat