Tapahtuiko ennen HIFK:n rangaistuslaukausta tuomarivirhe? – "Hyvin hankala tilanne"

Oulun Kärpät koki maanantai-iltana 0-2-tappion Helsingin IFK:lle. Ottelun avauserässä rangaistuslaukaukseen johtanut tilanne aiheutti polemiikkia. 

IFK:n Juho Keränen luisteli läpiajoon, kunnes Kärppien puolustaja Jani Hakanpää syöksyi. 

Hakanpää yritti lyödä mailallaan kiekon Keräseltä pois, mutta kaatoi tilanteessa IFK:n hyökkääjän. Ottelun toinen päätuomari vihelsi tilanteesta rangaistuslaukauksen (video pääkuvan kohdalla).

– Jos osutaan ensin kiekkoon ja sen jälkeen jalkoihin, niin on kaksi minuuttia. Mutta jos osutaan yhtä aikaa (jalkoihin), niin se on rangaistuslaukaus, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoi ottelun jälkeen. 

Tuomio aiheutti ihmetystä sosiaalisessa mediassa. Jopa tuomarivirhettä nostettiin esille.

– En ole kaikkia kuvakulmia nähnyt. Olen nähnyt muutaman kuvakulman ja se, että osuuko hän (Hakanpää) mailalla mailaan vai kiekkoon, niin mielestäni yhtä aikaa osutaan jalkoihin. Hyvin hankala tilanne, Rönn totesi.

Ottelun aikana tuli myös muitakin tilanteita, jotka nostattivat tunteita. Muun muassa Lasse Kukkosen saama jäähy päätöserässä oli yksi tällaisista. 

Rönnin mielestä ottelun tuomaristo vihelsi kaiken kaikkiaan mallikkaan ottelun.

– Mielestäni erittäin linjakkaasti tuomarit vihelsivät tämän pelin. Kun oli selviä tilanteita, ne vedettiin erittäin linjakkaasti pois.

IFK:n ja Kärppien välinen välieräsarja on otteluvoitoissa tasan 2-2.

 

Lue myös:

    Uusimmat