Tanssiminen kannattaa – lue terveysvaikutukset!

Foxtrotin tanssiminen saattaa kasvattaa aivokapasiteettiasi ja salsan askeleet auttavat sinua selättämään alakuloisuuden. Nouse sohvalta ja suuntaa tanssilattialle!

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman seuraaminen on saattanut innostaa katsojiaankin tanssin pyörteisiin. Nyt siihen löytyy hauskanpidon lisäksi muitakin hyviä syitä. TheSun.co.uk paljasti, että asiantuntijat uskovat nyt musiikin mukana jorailun ehkäisevän niin diabetesta kuin dementiaakin – sekä antamaan potkua seksielämääsi. Lue, miten voit hyötyä erityyppisistä tanssilajeista!

Salsa nujertaa alakuloisuuden

Derbyn yliopistossa vuonna 2007 tehdyn tutkimuksen mukaan jopa lyhytaikainen salsan opettelu auttaa alakuloisuuteen. Tutkijat sanoivat tanssin laukaisevan aivoista liikkeelle onnellisuutta tuottavia hormoneja, sekä ryhmäliikunnan nostavan keskittymiskykyä ja itsetuntoa. Salsan erilaiset kaarteet ja taivutukset auttavat myös alaselän liikkuvuuteen.

Burleski auttaa saamaan hyvän ryhdin

Burleski-esiintyjä Gwendoline Lamour uskoo tällaisen striptease-tanssin auttavan naisia välttämään ryhdin lyyhistymisen:

– Hyvä ryhti on joka tanssin perusta. Pitkänä ja suorana seisominen on ehdottoman keskeistä. Huomaan, että tanssitunnin jälkeen naiset seisovat paremmin ja tuntevat itsensä itsevarmemmiksi. Laji auttaa myös pysymään kiinteänä ja treenaa hyvin keskivartalon lihaksia.

Kansantanssi vahvistaa luita

Glasgow Caledonian yliopistossa viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan kansantanssi voi auttaa vahvistamaan luustoa.

– Kannustamme kokeilemaan kaikkia tanssimuotoja, sillä se on hyväksi luustollemme. Tämän tutkimus osoitti, että kansantanssin askeleet tuottavat luihin enemmän tarvittavaa voimaa yksinkertaisesti askeltamalla tai marssimalla. Tanssi myös vahvistaa nilkkoja ja tasapainoa, tutkija Rob Dawson kertoo.

Jive ehkäisee diabetesta

Jive on hyväksi sydämelle ja verenkierrolle erityisesti jalkojen liikkuvuuden ansiosta. Hikeä pintaan tuova kuntoilu auttaa myös pudottamaan painoa, mikä ehkäisee 2-tyypin diabetesta. Elämänmuutokset, kuten säännöllinen tanssin harrastaminen tai mikä tahansa muu aktiivinen liikunta, saattaa ehkäistä tai viivyttää sairauden puhkeamista.

Tango vahvistaa tasapainoa

Washingtonin yliopiston tutkijat selvittivät, että tämä monimutkainen tanssi käännöksineen ja takaperin kävelyineen auttaa erityisesti Parkinsonin tautia sairastavia saamaan hyvän tasapainon ja paremman liikkuvuuden. Tämä tanssi vahvistaa myös ylävartaloa.

Foxtrot viivyttää dementiaa

Tutkimuksen mukaan vanhuksilla, jotka harrastavat mielellekin haastavia aktiviteetteja kuten foxtrot-tanssia, riski Alzheimerin tautiin sairastumiseen on pienentynyt.

– Tanssiminen tarjoaa jonkinlaista suojaa sairautta vastaan. Vielä kuitenkin tarvitaan lisätutkimuksia, jotta voimme ymmärtää tietyistä urheilulajeista saatavat edut, Alzheimer Societyn johtaja Ruth Sutherland kertoo.

Vatsatanssi tuo seksuaalista kestävyyttä

Vatsatanssi auttaa vahvistamaan naisten vatsa- ja lantiolihaksia. Tämä ei ainoastaan kohota herkkyyttä ja orgasmin saantia seksin aikana, vaan auttaa naisilla vaivoihin, jotka liittyvät virtsarakon hallintaan erityisesti synnytyksen jälkeen.


MTV3/Helmi

Lähde: Thesun.co.uk.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja