Tanssii tähteiden kanssa

Ruoka on suuri menoerä. Ruoan määrää voi olla vaikea arvioida, ja sitä jää usein yli. Tähteiden pois heittäminen on kuin rahaa heittäisi roskiin.

Ruoan kanssa voi venyttää penniä helposti. Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja Merja Siltanen suosittelee, että jokainen valmistaisi kotona itse ruokaa.

"Syö harvemmin ulkona jos mahdollista vältä eineksien ostamista. Tee ruoanlaitosta itsellesi hauskaa, sovi vaikka lapsien tai lapsenlapsien kanssa viikonlopuksi oma kokkisota."

Ruoan poisheittäminen on eettisesti väärin, mutta se on myös suurta tuhlausta. Tähteiden kanssa ei osata toimia.

"Mene esimerkiksi Marttojen kokkikursseille mistä saat niksejä helppojen, halpojen ja maittavien ruokien tekoon. Kursseja on ympäri Suomea ja niitä voi myös tiedustella kuntien kotitalousneuvonnasta", Siltanen kertoo.

Ostoslista on tehokas apuväline

Marttaliiton tarjontaan kuuluu muun muassa Tanssii tähteiden kanssa -kurssi, jossa kerrotaan niksejä ja neuvoja tähteiden käyttöön.

"Esimerkiksi jos ostat viipaloitua leipää, laita se saman tien pakkaseen niin sieltä voi viipale kerralla sulattaa leipää eikä se pääse pilaantumaan."

Vanha tuttu ostoslista on edelleen tehokas apuväline heräteostoksien välttämiseen. Ostoslistaan kirjoitetut tuotteet ovat ennalta harkittuja ja ostoslista säästää sekä rahaa että aikaa.

"Kannattaa myös suunnitella ruoka-asioita pitemmälle. Kun olet kaupassa, mieti mitä teet ruoaksi myös huomenna. Osta jauhelihaa esimerkiksi kilo, käytä puolet ja pakasta loput tai tee iso lihamureke, jota voi myös pakastaa", Siltanen neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja