Tanskalaislehti: Poliisimurhaaja Steen Christensen vaatii vapauttamista

Suomessa 1990-luvun lopulla kaksi poliisimiestä surmannut tanskalainen Steen Christensen on anonut vapauttamistaan, kertoo tanskalainen Ekstra Bladet.

Vapautusvaatimuksen perusteluista ei ole tietoa, sillä maanantainen oikeusistunto käytiin suljettujen ovien takana Christensenin vankeusaikanaan saamien tappouhkauksien vuoksi. Oikeudenkäynti määrättiin salaiseksi jo aiemmin.

– Hänen henkeensä ja terveyteensä kohdistuu välitön uhka, asianajaja Janus Malcolm Pedersen kuvaili Christensenille tuntemattomilta tahoilta sadelleita uhkauksia Ekstra Bladetin mukaan.

52-vuotiaan Christensenin kerrotaan kutsuneen oikeuteen kahdeksan todistajaa Tanskan vankeinhoitolaitoksen piiristä. Ratkaisu Christensenin mahdollisesta vapauttamisesta annetaan myöhemmin.

Murhasi kaksi poliisia Helsingissä

Tanskassa Batman-ryöstäjänä tunnettu mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen sen jälkeen, kun mies murhasi kaksi poliisimiestä Helsingissä lokakuussa 1997.

Christensen oli verityön aikaan vartioimattomalla lomalla Tanskasta, missä hänet oli jo aiemmin tuomittu yli kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen kymmenistä rikoksista, muun muassa raiskauksesta.

Ennen Helsingin keskustan Tehtaankadun ja Kapteeninkadun kulmauksessa tapahtuneita poliisisurmia mies ryösti lähistöllä sijainneen hotelli Palacen.

Christensen otettiin kiinni neljä päivä myöhemmin Hämeenlinnasta.

8:19

Miehen pidättämistä edelsi Suomen mittakaavassa erityisen laaja poliisioperaatio. Christensen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa, mutta hän toivoi voivansa suorittaa rangaistuksen kotimaassaan.

MTV Uutiset haastatteli Christenseniä vuonna 2012. Vielä tuolloin mies kertoi, että hänellä ei ole suunnitelmia anoa vapauttamistaan.

Juttua muokattu 21.3. kello 9.02: Steen Christensenin ikä korjattu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja