Mainos

Tanska aloittaa rajatarkastukset Saksan-rajallaan

Tanska ilmoittaa aloittavansa väliaikaiset rajatarkastukset Saksan vastaisella rajallaan. 

Asiasta kertoi Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen tiedotustilaisuudessa. Pääministerin mukaan hallitus tunsi olevansa pakotettu rajatarkastusten käyttöönottoon. Tanskan hallitus haluaa hänen mukaansa välttää sen, että pakolaiset ja siirtolaiset vaeltavat maan moottoriteillä.  

Tanska ottaa rajatarkastukset käyttöön kymmenen päivän ajaksi, mutta tarkastuksia voidaan pidentää tarvittaessa. Tarkastukset tulivat voimaan puoliltapäivin.

– Tanskaan on tullut yli 91 000 siirtolaista, joista turvapaikkaa on hakenut noin 13 000. Suurin osa on siirtynyt Tanskasta Ruotsiin tai Norjaan, pääministeri totesi tiedotustilaisuudessa, kertoo muun muassa uutissivusto DR.

4:55

Rasmussenin mukaan Tanskan piti toimia muiden Pohjoismaiden takia.

– Kun muut Pohjoismaat sulkevat rajojaan, niin sillä voi olla isojakin vaikutuksia Tanskaan. 

Myös Ruotsi aloitti passitarkastukset kaikilta Tanskasta tulevilta tänään maiden rajalla. Tällä on tarkoitus hillitä turvapaikanhakijoiden tuloa Ruotsiin.

Tanskan tarkastukset eroavat Ruotsin käyttöönottamista toimista siten, etteivät Tanskan rajatarkastukset ole kaikenkattavat.

– Poliisi ei pyydä kaikkia näyttämään passiaan (Saksan rajalla), sanoi Rasmussen tiedotustilaisuudessa. Hän arvioi, ettei Tanskaan tulevien pakolaisten määrä laske saman tien, päinvastoin turvapaikanhakijoiden määrä saattaa jopa nousta.

– Ne, jotka eivät hae turvapaikkaa, pysäytetään rajalla, eikä heitä päästetä Tanskaan, pääministeri sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.