Tanja ompeli syntymäpäiväyllätyksen Ruotsin kuningatar Silvialle – todellinen yllätys koitti, kun posti toi hovista kiitokset kotiin

Tanja ompeli syntymäpäiväyllätyksen Ruotsin kuningatar Silvialle – todellinen yllätys koitti postissa 1:36
Katso video Tanjan upeasta teoskokoelmasta videolta!

Suomalainen käsityöharrastaja Tanja Matilainen halusi yllättää Ruotsin kuningatar Silvian tämän syntymäpäivänä. Yllätyksen Matilainen sai kokea itsekin, kun kuninkaallisesta hovista saapui kiitosviesti ja kehut upeasta työstä.

Matilainen on harrastanut ristipistotöitä yli kaksikymmentä vuotta.

– Fanitan kuninkaallisia ja erityisesti Pohjoismaiden kuninkaallisia. Syksyn tullen ajattelin, että mitähän nyt tekisi seuraavaksi käsityöksi ja sitten muistin, että Silvialla on syntymäpäivä joulun aikaan. Päätin tehdä hänelle muotokuvan.

Kuningatar Silvia on käsitöiden ystävä

Matilainen ryhtyi tuumasta toimeen ja ompeli kuningattaren muotokuvan ristipistoina kankaalle.

Aivan tyhjästä idea ei syntynyt, sillä Matilainen oli aiemmin pannut merkille, että kuningatar Silvia pitää käsitöistä. Ristipistotöitä on näkyvillä kuningattaresta otetuissa valokuvissa.

– Hänellä on esimerkiksi juhlalaukku, joka on tehty ristipistotyönä.

Kiitoskirje saapui maanantaina

Matilaisen syntymäpäivälahja pääsi kuin pääsikin perille, eikä aikaakaan mennyt, kun posti toi iloiset terveiset kuninkaallisesta hovista.

– Maanantaina tuli oikein nätti kirje, missä kiiteltiin kovasti. Kun näin kirjeessä hovin tunnuksen, niin kyllä rupesi kädet vatkaamaan.

Kirjeen oli kuningatar Silvian puolesta kirjoittanut englanniksi hovinainen Louise Törneman.

– Hänen majesteettinsa puolesta haluan esittää sinulle kiitokseni syntymäpäiväonnitteluista, jotka ystävällisesti hänelle lähetit. Kiitämme myös hienosta ristipistotyöstä, jonka lähetit. Kuningatar arvostaa lahjaasi kovasti – se on taidolla tehty ja hyvin kaunis, Törneman kirjoittaa.

Kuninkaallista kirjettä ei sovi hukata, eikä jättää pöydälle lojumaan.

– Se on visussa tallessa sellaisessa paikassa, että kukaan ei sitä pysty tuhoamaan, Matilainen naurahtaa.

– Eikä sillä voi leikkiä. Minulla on neljävuotias poikakin, niin tähän ei kyllä poika koske, hän jatkaa.

"Istuisin vaikka koko päivän neula kädessä"

Käsityöharrastuksesta on tullut Matilaiselle tärkeä osa elämää ja hän aikoo jatkaa ristipistotöiden ompelua jatkossakin.

– Käsitöissä kiehtoo se, että tuollaista saa aikaiseksi omalla kädenjäljellään. Se on myös melkein kuin terapiamuoto. Istuisin vaikka koko päivän neula kädessä, jos eivät työt haittaisi harrastuksia, Matilainen hymähtää.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Lue myös:

    Uusimmat