Katri Helena kertoo MTV:lle, että ura laulajana lähestyy päättymistään – "Sisälläni on kipu, joka ei katoa"

Kuinka kauan Katri Helena uskoo keikkailun vielä jatkuvan? 1:15
Video: Kuinka kauan Katri Helena uskoo keikkailun vielä jatkuvan?

Harvoin julkisuudessa esiintyvä suomalaisen iskelmämusiikin kuningatar Katri Helena nähdään tänään MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

60-vuotistaiteilijanuraansa juhlistava laulajalegenda kertoo haastattelussa muun muassa uransa jatkosta ja elämänsä suurista menetyksistä. Kuinka pitkään Katri Helena uskoo vielä viihdyttävänsä kansaa?

Koko kansan tuntema Katri Helena nousi ensimmäisen kerran lavalle Joensuussa vuonna 1963. Tuon esiintymisen jälkeen laulamisesta tuli hänelle ammatti, joka on kestänyt jo 60 vuoden ajan. 

Tänä vuonna Katri Helena juhlistaa 60-vuotistaiteilijanuraansa lähtemällä koko Suomen kattavalle kiertueelle. Kiertueella kuullaan Katri Helenan ikivihreitä klassikoita, kuten esimerkiksi ”Anna mulle tähtitaivas”, ”Katson sineen taivaan” ja ”Puhelinlangat laulaa”.

Katri Helenan pitkä ura on kuitenkin tullut siihen pisteeseen, että laulaja kuvaa kautensa artistina olevan lähellä päättymistään.

Torstain Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa hän kertoo, kuinka lähellä uran loppuminen on ja mitä hän ajattelee lopettamisesta. 

Katri Helena kertoo suoran mielipiteensä Käärijän kappaleesta: ”Ei oikein elämänohjeeksi käy” 1:56
Keväällä 2023 Katri Helena kertoi MTV:lle suoran mielipiteensä Käärijän kappaleesta: ”Ei oikein elämänohjeeksi käy”

Suuret menetykset ovat muovanneet suhtautumista kuolemaan

Vuonna 1945 syntynyt laulaja on vuosikymmenten aikana antanut julkisuuteen melko kitsaasti tietoja yksityiselämästään. 

Hänen elämäänsä on kuitenkin mahtunut menestyksen lisäksi myös suuria menetyksiä: vuonna 1988 Katri Helenan elämää järkytti hänen puolisonsa Timo Kalaojan kuolema, vuonna 2009 puolestaan menehtyi parin yhteinen lapsi Juha Kalaoja. 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Viime huhtikuussa Katri Helena päätti vihdoin kertoa oman puolensa tarinoista ja julkaisi yhdessä kirjailija Elina Hirvosen kanssa elämäkerran nimeltään ”Katri Helena – laulaja”. Elämäkerrassaan Katri Helena käsittelee sekä puolisonsa että poikansa menetysten aiheuttamia tuntemuksia avoimesti. 

– Sisälläni on kipu, joka ei katoa, laulaja toteaa kirjassa poikansa kuolemasta.

Erikoishaastattelussa Iskelmä-Suomen kuningatar, Katri Helena. 17:32

Mikä sai Katri Helenan lopulta avautumaan hyvinkin henkilökohtaisista asioista, entä miten suuret menetykset ovat muovanneet hänen suhtautumistaan kuolemaan? Muun muassa näistä asioista Katri Helena kertoo Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa torstaina klo 18 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.  

Lue myös:

    Uusimmat