Tänään on Googlen hautajaispäivä: Google+ kuluttajille ja Inbox-sähköpostipalvelu siirtyvät historiaan

Google sulkee tänään kaksi palveluaan, kun kuluttajille suunnattu Google+ ja Inbox-sähköposti siirtyvät historiaan. Keväällä lakkautetaan myös muita Googlen palveluita.

Vuonna 2011 avattu sosiaalisen median palvelu Google+ suljetaan, sillä palvelun käyttäjämäärä on valunut tasaisesti alaspäin. Lisäksi Google+:n kerrotaan kärsivän ajoittaisista ongelmista, joiden korjaaminen olisi nykyisellä käyttäjäpohjalla kannattamatonta.

Google+ on vielä tällä hetkellä aktiivinen, mutta palvelu suljetaan tänään 2. huhtikuuta, kuten aiemmin vahvistettiin. Mikäli omia tietojaan Google+:sta haluaa ladata talteen, alkavat nyt olla käsillä viimeiset hetket.

Aiemmin kerrotulla tavalla lakkautetaan samalla kerralla myös Inbox-sähköpostipalvelu. Vuodesta 2014 asti Inbox on tarjonnut monenlaisia kustomointimahdollisuuksia Gmail-käyttäjille, ja Googlen mukaan joitakin Inboxin ominaisuuksia lisätään tulevaisuudessa osaksi Gmail-sovellusta.

Inboxin jättämää aukkoa korjaamaan on tänään julkaistu iOS:llä suureen suosioon noussut Spark-sähköpostipalvelu myös Androidille. Sparkilla esimerkiksi Googlen, Yahoon tai Microsoftin sähköpostiosoitteita voi käyttää monipuolisesti ja käyttökokemustaan mukauttaa haluamallaan tavalla. Spark on ladattavissa Google Play -kaupasta.

Kevät on Googlelle palvelujen lakkauttamisen aikaa. Yhtiö vahvisti aiemmin, että myös goo.gl ja Allo suljetaan näinä päivinä.

Lue myös:

    Uusimmat