Tänään on Googlen hautajaispäivä: Google+ kuluttajille ja Inbox-sähköpostipalvelu siirtyvät historiaan

Google sulkee tänään kaksi palveluaan, kun kuluttajille suunnattu Google+ ja Inbox-sähköposti siirtyvät historiaan. Keväällä lakkautetaan myös muita Googlen palveluita.

Vuonna 2011 avattu sosiaalisen median palvelu Google+ suljetaan, sillä palvelun käyttäjämäärä on valunut tasaisesti alaspäin. Lisäksi Google+:n kerrotaan kärsivän ajoittaisista ongelmista, joiden korjaaminen olisi nykyisellä käyttäjäpohjalla kannattamatonta.

Google+ on vielä tällä hetkellä aktiivinen, mutta palvelu suljetaan tänään 2. huhtikuuta, kuten aiemmin vahvistettiin. Mikäli omia tietojaan Google+:sta haluaa ladata talteen, alkavat nyt olla käsillä viimeiset hetket.

Aiemmin kerrotulla tavalla lakkautetaan samalla kerralla myös Inbox-sähköpostipalvelu. Vuodesta 2014 asti Inbox on tarjonnut monenlaisia kustomointimahdollisuuksia Gmail-käyttäjille, ja Googlen mukaan joitakin Inboxin ominaisuuksia lisätään tulevaisuudessa osaksi Gmail-sovellusta.

Inboxin jättämää aukkoa korjaamaan on tänään julkaistu iOS:llä suureen suosioon noussut Spark-sähköpostipalvelu myös Androidille. Sparkilla esimerkiksi Googlen, Yahoon tai Microsoftin sähköpostiosoitteita voi käyttää monipuolisesti ja käyttökokemustaan mukauttaa haluamallaan tavalla. Spark on ladattavissa Google Play -kaupasta.

Kevät on Googlelle palvelujen lakkauttamisen aikaa. Yhtiö vahvisti aiemmin, että myös goo.gl ja Allo suljetaan näinä päivinä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja