Tamperelaismies salakuvasi suihkussa – puhelimesta löydettiin useita kuvia uhrista

Suihkussa ollutta henkilöä kahdella eri kerralla salakuvannut tamperelaismies tuomittiin sakkoihin salakatselusta.

Pirkanmaan käräjäoikeuden antaman tuomion perusteella salakatselut tapahtuivat alkuvuodesta Tampereella.

Vuonna 1971 syntynyt mies oli kuvannut suihkussa ollutta asianomistajaa matkapuhelimella. Teot tapahtuivat noin kuukauden välein.

Asia oli käynyt ilmi, kun asianomistaja oli nähnyt, että mies oli kuvannut häntä. Henkilö oli tuomion mukaan kertonut asiasta sisarelleen.

Mies myönsi kaiken

Poliisikuulusteluissa mies myönsi teot. Hänen puhelimestaan löydettiin useita valokuvia, jotka esittivät suihkussa olevaa asianomistajaa.

Oikeudenkäyntiin mies ei saapunut, mutta asia ratkaistiin siitä huolimatta. Mies tuomittiin kahdesta salakatselusta 50 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Miehen tuloilla sakoista jää maksettavaa 3100 euroa.

Sakkojen lisäksi mies määrättiin maksamaan korvauksia asianomistajalle muun muassa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta kaikkiaan hieman yli 5000 euroa. Lisäksi mies joutuu korvaamaan asianomistajan oikeudenkäyntikulut, noin 1600 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Yksityiskohtia määrättiin salaiseksi

Koska tuomio on julistettu pitkälti salaiseksi, siitä ei käy ilmi esimerkiksi se, missä salakatselut tarkalleen tapahtuivat tai mikä on asianomistajan ja tuomitun miehen välinen suhde. Myöskään uhrin sukupuoli ei ilmene tuomiosta.

Oikeus määräsi oikeudenkäyntiaineiston ja asianomistajan henkilöllisyyden salaiseksi 60 vuoden ajaksi, sillä asiassa käsiteltiin asianomistajan yksityiselämään liittyviä arkaluontoisia seikkoja.

Asianomistaja oli pyytänyt asian salaamista.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja