Tampereen arvokisakattaukseen uusi lisäys – "Yksi hienoimmista asioista"

Tampere vahvistaa asemiaan palloilulajien arvokisakaupunkina. Lentopalloliitto kertoi torstaina, että Tampereella pelataan miesten EM-lentopallon yksi alkulohko syyskuussa 2026. Edellisen kerran Tampere isännöi vastaavaa turnausta yhden alkulohkon verran vuonna 2021.

Jääkiekossa Tampere on järjestänyt hiljattain miesten MM-turnauksen vuonna 2022 Helsingin kanssa ja vuonna 2023 yhdessä Latvian Riian kanssa. Ensi vuonna Tampereella pelataan miesten EM-koripalloa ja vuonna 2026 miesten salibandyn MM-lopputurnaus.

– Upea asia saada lentopallon arvoturnaus maahamme. Erityisesti se lämmittää mieltä pelaajien näkökulmasta, koska arvokisat kotikentällä on yksi hienoimmista asioista, mitä urheilussa voi kokea, totesi Lentopalloliiton urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi tiedotteessa.

Helmikuussa Lentopalloliitto julkisti Olli Kunnarin nimityksen päävalmentajaksi. Kunnarin tukena on Mikko Esko apuvalmentajana ja managerina.

Lentopallossa Tampereelle tulee kuusi miesten joukkuetta 11.–17. syyskuuta 2026. Kaikkiaan alkulohkoja on neljä, ja Euroopan lentopalloliitto CEV on julkistanut kisaisännistä Suomen lisäksi Bulgarian ja Romanian.

Suomi pääsee varmuudella kotiturnaukseensa. Paikkansa ovat varmistaneet EM-isäntien lisäksi vuoden 2023 EM-kisojen kahdeksan parasta. Muut joukkueet karsivat EM-paikoista seitsemässä lohkossa.

Naisten EM-karsinnat alkavat elokuussa

Lentopallon EM-kisarytmi vaihtui viime vuonna pelattujen EM-kisojen jälkeen, koska Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB ryhtyi peluuttamaan MM-kisoja parittomina vuosina. Seuraavat naistenkin EM-kilpailut ovat vuonna 2026.

Nikolas Buserin valmentama Suomen naisten maajoukkue aloittaa EM-lopputurnauspaikan tavoittelun karsinnoista, joissa Suomi kohtaa Saksan ja Sveitsin. Saksa on Euroopan rankingissa kuudentena ja Sveitsi 26:s eli yhden sijan Suomen edellä. Naisten karsinnat alkavat ensi elokuussa ja huipentuvat elokuussa 2025.

Suomi on ollut mukana kolmissa edellisissä naisten EM-kisoissa 2019, 2021 ja 2023. Jokaisella kerralla joukkueen kisat ovat päättyneet alkulohkoon.

Vuonna 2026 naisten EM-turnauksen lohkoja isännöivät Ruotsi, Tshekki, Azerbaidzhan ja Turkki.

Lue myös:

    Uusimmat